Mai multe blocuri din Londra, evacuate de teama incendiilor

Locuitorii din cinci blocuri turn din nordul Londrei au fost evacuaţi de urgenţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la instrucţiunile autorităţilor, la nouă zile după dramaticul incendiu de la Grenfell Tower, relatează AFP.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, municipalitatea din Camden a anunţat că în total 800 de apartamente, repartizate în cinci turnuri aveau să fie „evacuate imediat” pentru a permite efectuarea unor „lucrării urgente” în domeniul securităţii incendiilor.

Evacuarea „a avut loc imediat. Nu putem să fim siguri că oamenii sunt în siguranţă”, a subliniat Georgia Gould, o reprezentantă a municipalităţii, citată de sursa din presa externă.

„Incendiul de la Grenfell Toer a schimbat totul şi nu ne putem permite să ne asumăm riscuri”, a adăugat ea. „Ceea ce ne interesează este să punem oamenii în siguranţă, în timp ce procedăm la lucrări urgente”.
Incendiul care a devastat Grenfell Tower s-a soldat cu cel puţin 79 de morţi, potrivit sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.