Mai multe cazuri de cancer din cauza obezităţii

obezitate, cancer

Numărul cazurilor de cancer va crește cu o viteză de șase ori mai mare în cazul femeilor, până în anul 2035. Potrivit The Guardian, principala cauză ar fi obezitatea, numărul persoanelor supraponderale și obeze fiind în continuă creștere.

La femei, unele forme de cancer sunt strâns legate de obezitate, de exemplu, cancerul ovarian. Avertismentele lansate de Cancer Research din Marea Britanie sunt legate de creșterea cu 0,5% a numărului bărbaților și cu 3% a numărului femeilor care suferă de obezitate. Astfel, Cancer Research UK prevede că 4,5 milioane de femei și 4,8 milioane de bărbați vor fi diagnosticați cu cancer până în 2035.

Tratamente eficiente

Harpal Kumar, șeful executiv al Cancer Research UK, este totuși optimist: „Tratamentele contra cancerului ocupă locul principal al cercetării (…) Cu mai multe investiții, sperăm să facem progrese importante și privința diagnosticului cancerului în faze incipiente și în privința unor tratamente mai eficiente, astfel încât 3 din 4 pacienți să supraviețuiască bolii“. Alte cauze ale creșterii numărului de cazuri de cancer sunt lipsa de exerciții fizice, consumul de alcool, tabagismul și alimentația bogată în grăsimi. Aceste elemente fac parte din stilul de viață propriu unui număr din ce în ce mai mare de femei, ceea ce explică incidența îngrijorătoare, de exemplu, a cancerului mamar. Potrivit The Telegraph, numărul cazurilor de cancer din Marea Britanie va crește de la 54.800, în 2014, la 71.000, în 2035. Peste opt milioane de persoane mor anual din cauza cancerului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.