Mai multe secţii de vot în R. Moldova şi Spania pentru români la europarlamentare

Numărul secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare a rămas la fel ca în 2009, fiind dublat numărul celor din Moldova – de la 4 la 8 – şi din Spania – de la 9 la 18, în timp ce în SUA au rămas 5 secţii de vot, faţă de 19, la precedentele euroalegeri.

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat lista secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, numărul acestora fiind de 190.

„Lista finală a secțiilor de votare a fost omologată pe baza experienței anterioare în organizarea alegerilor europarlamentare, respectiv a numărului de alegători înregistrat la scrutinele din 2007 și 2009. La alegerile europarlamentare cetățenii români din străinătate pot opta pentru exercitarea dreptului de vot pentru alegerea reprezentanților țării de reședință în Parlamentul European”, arată ministerul într-un comunicat.

MAE precizează că la alegerile europarlamentare din 2007, în străinătate și-au exercitat dreptul de vot  aproximativ 22.000 de cetățeni români, iar la cele 2009 au fost înregistrați la vot aproximativ 14.000 de cetățeni români în condițiile în care în ambele situații au fost organizate tot 190 de secții de votare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.