Mai mulţi răniţi, după ce două telecabine nu s-au oprit la timp

Mai multe persoane au fost rănite duminică, în timp ce se deplasau cu două telecabine care nu s-au oprit la timp, una care urca și alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă — Bâlea Lac, în Munții Făgăraș.

Potrivit unui bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, este vorba despre un copil de patru ani și cinci adulți.

Potrivit ISU, din cei șase răniți, doi se află la Bâlea Lac și vor fi evacuați cu un elicopter SMURD.

Update: Unul din cei șase răniți ușor în telecabina de la Bâlea Lac a fost preluat de elicopterul SMURD, iar alți 33 de turiști au fost evacuați pe jos, de către salvamontiști și jandarmii montani, până la Bâlea Cascadă, unde se află mai multe ambulanțe și echipaje de prim-ajutor, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

Persoana rănită care a fost transportată cu elicopterul este o femeie şi a fost adusă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Municipiul Sibiu.

Conform primelor informaţii, telecabina care a coborât de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă s-ar fi lovit de staţie, foarte probabil din cauza unei probleme la sistemul de frânare.

Răniții, spun autoritățile, ar fi ieșit singuri din telecabine, după ce acestea s-au oprit. Patru dintre acestia se aflau în telecabina care a coborât la Bâlea Lac, în care erau în total 15 persoane.

La răniții aflați jos, la baza Masivului Făgăraș, au ajuns ambulanțele, dar accesul medicilor la cei aflați la peste 2.000 de metri, din telecabina de la Bâlea Lac, nu poate fi facut decât cu elicopterul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.