Mailuri de la Departamentul de Stat: Soros regretă că l-a sprijinit pe Obama și nu pe Hillary Clinton

Departamentul de Stat al SUA a publicat joi peste 3.000 de e-mailuri trimise de Hillary Clinton pe vremea când era secretar de stat, între 2009 și 2013, ultimul mare calup de documente difuzat în 2015.

Chiar și așa, Departamentul de Stat tot nu a respectat o decizie judecătorească prin care instituția era obligată să difuzeze 82% din volumul total de e-mailuri trimise de Clinton, după ce s-a aflat că ea a folosit o adresă de e-mail privată pentru chestiuni de interes național atunci când făcea parte din guvern. Departamentul de Stat a dat vina pe perioada de vacanță și a invocat numărul imens de documente pe care trebuie să-l gestioneze.

Într-un schimb de e-mailuri, un fost consilier al lui Clinton îi povestea politicianului democrat cum miliardarul George Soros îi mărturisise că a greșit atunci când l-a susținut pe Barack Obama, în detrimentul lui Hillary Clinton, la alegerile din 2008 din Partidul Democrat pentru desemnarea candidatului formațiunii la Casa Albă. Soros i-a spus lui Neera Tander că regretă decizia luată, că-i place să-și recunoască greșelile, atunci când le face, și că aceasta a fost una dintre ele. Tander i-a scris pe e-mail lui Hillary Clinton că Soros i-ar mai fi spus că „a fost impresionat că se putea întâlni/o putea suna oricând” pe Hillary Clinton pentru a discuta despre chestiuni de politică, dar că încă nu se întâlnise cu Barack Obama.

După ce a încercat fără succes să stabilească o întâlnire cu Obama la Casa Albă, Soros a declarat în 2012 pentru New Yorker că se simte umilit de președitele SUA. Unul dintre apropiații miliardarului a declarat despre acesta din urmă: ”Și-au bătut joc de el… Nu a vrut nimic! Nu a vrut o cină de stat sau o petrecere la Casa Albă – a vrut doar sa fie luat în serios”. Soros a facut donații de 5 milioane de dolari în campania lui Obama din 2008. În campania actuala a lui Hillary Clinton, Soros a donat deja 2 milioane de dolari.

”Apropiații spun că, deși îl susține și acum pe Obama, Soros a fost dezamăgit de el atat politic, cât și pe plan personal”, arată articolul publicat de New Yorker. ”Când Soros a vrut sa se întâlnească cu Obama pentru a discuta despre economia mondială, staff-ul președintelui nu i-a răspuns”. ”Până la urma au stabilit o întrevedere, dar nu la Casa Albă, ci una privata, mai puțin vizibilă, la New York, când președintele urma să se deplaseze acolo. Soros a considerat că acest tratament este frustrant”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.