Maior despre vizita lui Iohannis la Philadelphia

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a susținut că vizita președintelui Klaus Iohannis la Philadelphia este un eveniment major în perspectiva Centenarului Marii Uniri, transmite corespondentul Agerpres.

„Este o vizită care are o semnificație simbolică aparte, prin faptul că la Philadelphia nu este doar locul nașterii democrației constituționale americane moderne, ci și un loc în care românii s-au exprimat pentru drepturile lor la autodeterminare. Deci, în perspectiva Centenarului, vizita domnului președinte în acest loc este, efectiv, un eveniment major după părerea mea”, a declarat Maior, la întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și comunitatea de români din Philadelphia.

Acesta a mai spus că este prima întâlnire a unui președinte român cu comunitatea de români din zonă.

Klaus Iohannis le-a solicitat românilor din Philadelphia să contribuie în continuare la bunăstarea relației dintre România și SUA. El a fost însoțit la eveniment de soția sa, Carmen Iohannis.

La evenimentul organizat la Union League din Philadephia, cel mai vechi club din Statele Unite ale Americii, au participat aproximativ 100 de persoane.

Președintele Iohannis a vizitat joi, la Philadelphia, Liberty Bell și complexul Independence Hall.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.