Majorarea salariilor bugetarilor, undă verde de la Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marți Legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 11 noiembrie. Deputații au adoptat atunci proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor cu 10% dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări.

Iniţial, Ordonanța 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sănătate cu 25%, însă un parlamentar PSD a depus un amendament în comisiile de specialitate din Parlament care prevedea că vor creşte şi salariile tuturor bugetarilor cu 10%. Condiţia pentru aplicarea acestei prevederi este ca aceştia să nu mai fi beneficiat în cursul acestui an de alte majorări.

Pentru acest amendament au votat atât PSD, cât și PNL, fără să știe cu exactitate impactul bugetar al măsurii.

După învestirea noului Guvern, președintele afirma că va avea o discuție cu noul premier pe marginea legii prin care salariile bugetarilor se majorează cu 10%.

Întrebat recent dacă va promulga legea adoptată de Parlament care mărește salariile bugetarilor cu 10%, Iohannis declara la TVR 1: „Acest lucru pot să vi-l spun după ce primesc legea, primesc analiza noului ministru al Finanțelor și am o discuție cu noul prim-ministru”.

O întâlnire între Iohannis și Cioloș a avut loc luni la Palatul Cotroceni, Președinția precizând că „discuțiile au vizat probleme de actualitate, precum situația refugiaților în contextul ultimelor evenimente din Europa și construcţia bugetului de stat pentru anul 2016”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.