Mama președintelui sirian Assad a murit

Anisa Makhlouf, mama președintelui sirian Bashar al-Assad, a murit la vârsta de 86 de ani, a anunțat sâmbătă mass-media de stat de la Damasc, informează Reuters și AFP.

Makhlouf a fost căsătorită cu fostul președinte Hafez al-Assad, care a condus Siria din 1971 până la moartea sa în 2000. Ei s-au căsătorit în 1957 și au avut cinci copii: Bushra, Basil, Bashar, Majed și Maher.

Fosta primă-doamnă a murit într-un spital din capitală, fiind bolnavă de mai mulți ani. Ea se trata în Germania, dar în 2012 a fost inclusă de UE pe lista personalităților acuzate de sprijin privind reprimarea revoltei împotriva regimului în martie 2011.

Deși discretă în cei treizeci de ani în care soțul ei a condus țară, dar și în ultimii ani de război, mai mulți experți susțin că după moartea soțului ei în 2000, ar fi jucat un rol important în culise înainte să dispară din cauza bolii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.