×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:16
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
"Islamul nu spune aşa ceva"
Mamele teroriştilor de la Barcelona resping faptele fiilor lor

Mamele teroriştilor de la Barcelona şi Camprils resping faptele fiilor lor şi suspectează că cineva le-a radicalizat copiii, despre care spun că duceau vieţi normale, relatează El Pais.

Oraşul Ripoll, de unde erau originari majoritatea celor implicaţi în atacurile de la Barcelona şi Camprils, a găzduit sâmbătă o manifestaţie de respingere a terorismului şi de solidaritate cu victimele atentatelor, la care au luat parte şi rude şi apropiaţi ale autorilor.

Printre participanţi s-a aflat şi mama lui Younes Abouyaaqoub, suspectat că a condus furgoneta care a intrat în mulţime pe La Rambla, în Barcelona. “Vreau să se predea. Nu vreau să mai omoare, Islamul nu spune aşa ceva”, a spus mama lui Abouyaaqoub, Hanno Ghanim.

Familia celor doi fraţi Hychami şi-a exprimat durerea şi surprinderea faţă de atentat. “Nu ştiam nimic. Nu am suspectat niciodată că ar putea face a şa ceva. Trăiau o viaţă normală, nu ne-am fi imaginat că se poate întâmpla aşa ceva”, a spus una dintre rude.

Apropiaţii au subliniat că, pentru un astfel de atac, cineva i-a radicalizat pe tineri. “Credem că aici a fost un lider mai important care i-a spălat pe creier”, au insistat ei.

Manifestaţia, organizată pe WhatsApp, a inclus mamele ale patru dintre terorişti. “Nu terorismului” sau “Nu în numele meu” au fost câteva dintre mesajele scrise pe pancartele pe care le-au fluturat participanţii.

(R.C.)Publicat Duminică, 20 august 2017
1310
 | 1
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
El Cid
+4
..Mda ... inainte ca niste baieti rai sa-i invete la rele si sa-i radicalizeze, "traiau o viata normala" : dimineata trafic de droguri, pe la prinz un atac de furgoneta care transporta bani iar seara un jaf armat de banca ! Le placeau si carnea de porc si femeile, drept dovada ca ar fi mincat pe piine "niste porci de crestini" iar visul lor erau cele 70 de topmodele din preajma lui Allah ! In rest, totul "normal" !
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Csalas
+1
"...... Nu vreau să mai omoare, Islamul nu spune aşa ceva” spun mamele teroristilor dar... Problema teroristilor arabi ce locuiesc - de generatii chiar - in Europa vine chiar din obiceiurile culturale de "acasa". Proaspat veniti sau nascuti de mai multe generatii, in familiile arabilor barbatul se ocupa de intretinerea familiei iar mama de educatia copiilor. Cum femeile sunt obiectul unei gelozii soecifice culturilor medievale carora le apartin, acestea nu au voie sa iasa din casa neinsotite de membrii masculi ai familiei. Astfel teama fata de societatea occidentala sadita in capul mamelor se transfera asupra copiilor care educati fiind in spiritul islamic , tematori , vorbind acasa numai limba araba ,identificand societatea de adoptie ca principalul vinovat al nefericirii lor, acestia cresc cu acest handicap care-i face de neintegrat in societate caci o considera dusmanul lor. De aceea foarte multi din acestia ajung la scoala cu un handicap lingvistic si cultural ce le imbogateste tendiinta segregationista. Cum am mai scris pe acest subiect, acesti cetateni francezi, belgieni, spanioli, britanici de origine araba sunt in situatia afroamericanilor din anii 60-70 care simtindu-se segregati alunecasera catre zona infractionala a societatii . Asta s-a rezolvat in mare parte prin actiuni in care tinerii afroamericani au avut mai lesne acces la educatie si la posturi inalte in administratie, lucru de neconceput in anii '70. Daca mai sus pomenitele tari ar face mult mai multe pentru educarea imigrantilor si a odraslelor acestora asltfel incat sa existe o sansa de integrare a acestora, abia atunci se poate vorbi de cetateni onesti si loiali ai tarilor respective. Pana atunci avem ceea vedeti, niste dezorientati, needucati, lipsiti de un scop in viata care nu stiu ce cauta in viata lor. .
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Nas'ty @ Csalas
+3
Dom'le, japonezi spun, ca unde islamul vine, civilizatia pleaca, iar daca un musulman se stabileste intr-un cartier tot cartierul este in alerta, iar daca se casatoreste cu o japoneza, aceasta este repudiata de toata fanilia pe vecie; iar de Gaule spunea ca cine creda ca musulmani se pot integra, ori are creierul cat pasarea colibri, ori e ticalos si are alte interese! Rezolvarea este numai una, de ai trimite cat de urgent la mama lor, indiferent de cand au venit sau motivul venirii! Ai intzeles?! Dar acest lucru trebuie intzeles si aplicat urgent de guvernantii din toata lumea si special din Europa!
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
anado tauriga
+4
să le respingă crimele inainte, nu după. Sa-i dea in gât dacă sunt aşa de indignate, dar mă îndoiesc...nemernice ipocrite...
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
anado tauriga
+3
să le respingă crimele inainte, nu după. Sa-i dea in gât dacă sunt aşa de indignate, dar mă îndoiesc...
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Horus
+2
Familiile teroristilor,y compris Mamele teroriştilor de la Barcelona şi Camprils mai au inca,la ora asta cetatenie spaniola??? Spania prapadita ...
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Diaspora
+5
Aforism : " Oameni suntem ,ìi spuse lupul oitei. "
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Aura
0
...sufletul de mama este inegalabil ! Indiferent de religie si de confesiune ! Sigur ca si mamele din Romania nu stiu ce le fac odraslele plecate la studii in capitala si ele biseza cate trei ani intr-un an sau se "arata" la videochaturi pentru a castiga bani ! Sau baieti ce cad in patima drogurilor si a alcolismului si cei de acasa se imprumuta ca "odraslele" sa "studieze"....sau ca parintii lui Pomohaci ce sunt oameni normali si cu bun simt...revenind insa la musulmani,ei nu trebuiau primiti de la bun inceput !!! Suntem ca apa si uleiul ! Se vor integra in viata occidentala doar leprele ori ,lepre sunt destule in Europa, har domnului ! Tinerii au descoperit "modernismul" si nu vor familii ce doar "relatii" si nu vor copii pentru a se "sacrifica" vor in schimb saloane de infrumusetare, bani obtinuti usor si poate ...azile unde sa-i "expedieze" pe cei ce le-au fost sponsori ,pana au ajuns sa aiba propria cariera .
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
//////
0
E prima luare publica de pozitie a unei comunitati islamice impotriva terorismului, iar mamele indivizilor nu au mai spus nimic pana acum, uneori tatii.E o cale de adancit cat mai repede.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
islamul trebuie exterminat
+4
nu toți musulmanii sunt teroriști, dar toți teroriștii sunt musulmani. atâta timp cât nu va dispărea această religie barbară, nu vor înceta atentatele. în coran scrie negru pe alb că islamul trebuie să distrugă necredincioșii (creștinii și celelalte religii), pentru a avea loc în rai alături de 70 de fecioare.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+5
Bine-nteles, si clasic. Decât sa fie inculpate de complicitate la actiuni teroriste, familiile neaga. "Spalare de creiere", aiurea, "cineva i-a radicalizat", "un lider important", bine, bine, dar indivizii nu s-au nascut pe strada, nu mâncau si nu dormeau pe strada ... "un lider important", dar tata si mama unde-au fost, "seful" (liderul) familiei ce-a pazit ? Cercetarile penale sunt, însa, abia la-nceput.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 33 minute