„Mâncați mere împotriva lui Putin”

Pe Twitter a fost lansată o campanie cu numele „Mâncați mere împotriva lui Putin” ce invită polonezii să combată cu umor embargoul instituit de Rusia împotriva importurilor de fructe și legume din Polonia, transmite AFP.

Demersul, sprijinit de numeroși ziariști, de personalități politice și publice, are ca obiectiv sprijinirea agricultorilor polonezi afectați de embargoul rus, Polonia fiind primul exportator mondial de mere.

„Alăturați-ne acțiunii noastre pentru a arăta că nu ne pasă de embargoul rus”, a scris tot pe Twitter Stanislaw Koziej, consilierul pentru securitate națională al președintelui Bronislaw Komorowski.

Conform Ministerului polonez al Agriculturii, piața rusă absoarbe aproape 7% valoarea exporturilor de produse agroalimentare ale Poloniei, cantitatea de mere livrată anual fiind de circa un milion de tone.

Serviciile sanitare ruse au anunțat miercuri interzicerea importurilor de fructe și legume din Polonia începând cu data de 1 august. Decizia este motivată oficial de „neregulile repetate” în acte și nerespectarea procedurilor.

UE a decis marți instituirea de sancțiuni cu caracter economic împotriva Rusiei, acestea prevăzând blocarea accesului unor bănci și companii ruse pe piețele financiare europene și interzicerea furnizării de arme și tehnologii sensibile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.