Mandat de arestare pe numele căpitanului feribotului scufundat cu sute de oameni

Justiția sud-coreeană a emis vineri mandate de arestare pe numele căpitanului și a doi membri ai echipajului feribotului care s-a scufundat în largul Coreii de Sud, cu sute de liceeni la bord, a anunțat un responsabil al gărzilor de coastă, citat de AFP.

„Echipa de anchetă comună a poliției și procurorilor a emis mandate de arestare pe numele a trei membri ai echipajului, printre care și căpitanul”, a declarat pentru AFP responsabilul de la sediul gărzilor de coastă din Makpo. La bordul vasului se aflau 475 de persoane, dintre care 352 de liceeni. La peste două zile de la producerea dramei, 268 de persoane sunt în continuare date dispărute și niciun supraviețuitor nu a mai fost găsit de miercuri.

Ofițerul gărzilor de coastă a precizat că nu cunoaște conținutul precis al acuzațiilor. Căpitanul și majoritatea celor 28 de membri ai echipajului au reușit să părăsească nava înainte ca aceasta să se scufunde și au fost criticați dur pentru că au abandonat-o în condițiile în care majoritatea pasagerilor erau captivi pe feribot.

Ministerul însărcinat cu gestionarea mărilor a anunțat că nava a schimbat brusc cursul înainte de a trimite un semnal SOS miercuri dimineață. Experții au apreciat că această manevră ar fi putut deplasa încărcătura grea a navei — inclusiv 150 de autovehicule—, vasul înclinându-se puternic și apoi răsturnându-se.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.