Mandatul lui Mircea Diaconu, prima grijă a României capitaliste

De o vreme, violurile, accidentele de circulaţiile şi incendiile nu mai sunt vedetele buletinelor de ştiri ale televiziunilor. Locul acestora a fost înlocuit treptat de arestările efectuate de instituţiile de forţă ale statului, campioană la acest capitol fiind Direcţia Naţională Anticorupţie. Pe lângă arestări, spectacolul ştirilor este completat de apariţiile comunicatelor de presă ale Agenţiei Naţionale de Integritate, care spun cine şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, care primar este membru în consiliile de administraţie ale regiilor locale de utilităţi şi cine sunt membrii de partid care nu mai au voie să deţină funcţii alese. Instituţia inventată să-i lase fără posturi pe primarii rurali şi să-i hăituiască pe politicienii care deranjează Sistemul aleargă cu limba scoasă după Mircea Diaconu pentru a-l prinde şi pentru a-i lua din buzunarul de la piept legitimaţia de europarlamentar semnată de aproape 400.000 de români cu drept de vot.

Când credea că nu va mai reuşi în veci să-l readucă pe Mircea Diaconu la statutul de simplu cetăţean, ANI a primit o decizie de ajutor, de mare ajutor, din partea Curţii Constituţionale. Purtătorii capoatelor vişinii terminate într-o baveţică albă au stabilit că sintagma „aceeaşi funcţie” din articolul 25 al Legii ANI se referă la toate funcţiile alese, nu doar la cele ocupate de persoanele găsite în incompatibilitate. Vestea a fost primită cu bucurie de Agenţia Naţională e Integritate, care a început să fluture decizia Curţii Constituţionale şi să anunţe că va cere invalidarea mandatului de europarlamentar a domnului Diaconu, care timp de trei ani nu ar mai avea dreptul să deţină nicio funcţie aleasă.

În ăst timp, şantierele zac abandonate, pentru că patronii firmelor de construcţii sunt plecaţi să aranjeze licitaţii ori să se relaxeze în străinătate, iar muncitorii sunt în faţa televizoarelor, aşteptând să vadă ce arestări mai face DNA şi cu ce dezvăluiri senzaţionale mai vine ANI. Sute de lucrări la autostrăzi şi drumuri naţionale, judeţene şi comunale sunt blocate, dar nimeni nu s-a gândit să-i sancţioneze pe titularii de proiect şi pe constructori. Nicio instituţie nu-i amendează şi nu le interzice miniştrilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi primarilor să mai semneze documente timp de trei, cinci sau 10 ani, iar constructorii nu au interdicţia de a mai participa la licitaţii pentru aceeaşi perioadă de timp. Asta se întâmplă pentru că Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii încă nu le-au ordonat conducătorilor României capitaliste să înfiinţeze şi Agenţia Naţională de Integritate a Drumurilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.