Manifestanții cer demisia guvernului și alegeri anticipate

Galerie foto

Peste 200.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei și au scandat lozinci împotriva Guvernului. Manifestanții au cerut demisia Executivului, dar și alegeri anticipate.

Update: Manifestanții au plecat, în marea lor majoritate, în jurul orei 23.00. În fața Guvernului au rămas aproximativ 6.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale.

Update: În apropierea staţiei de metrou Tineretului a izbucnit un incendiu la un izolator din galeria de metrou. Staţia nu a fost evacuată, iar trenurile de metrou circulă pe un singur fir.

Update: Metroul nu mai opreşte la Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Piaşa Aviatorilor.

Update: La ora 21.00, manifestanții din Piața Victoriei au aprins la unison ecranele telefoanelor mobile și lanterne.

Update: Conform unor surse oficiale, sunt peste 120.000 de persoane în Piața Victoriei. Protestatarii intonează Imnul Național şi agită drapelele României și pe cel al UE. Agită pancarte cu mesaje antiguvernamentale și anti-PSD.

Update: Peste 350.000 de persoane au ieşit pe străzi în ţară. Se protestează în Cluj, Iași, Sibiu, Brașov, Galați.

Peste 1.500 de persoane, între care foarte mulți tineri și copii, protestează duminică seară în centrul Ploieștiului. La Galați, peste 600 de persoane participă la protest după abrogarea OUG 13/2017.

De asemenea, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, peste 3.000 de persoane protestează împotriva Guvernului, având mesaje antiguvernamentale și anti-PSD. Şi la Braşov au ieşit oamenii în stradă, aproape 800 de protestatari ajungând în Piața Sfatului pentru a manifesta.

Peste 500 persoane s-au adunat, duminică, până la ora 18,20, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD. Şi în Iaşi au ieşit în stradă câteva sute de persoane în Piața Unirii, însă manifestaţia s-a încheiat mai devreme cu o oră din cauza ploii.

Update: O persoană care afla în Piața Victoriei a avut nevoie de unele îngrijiri medicale din partea SMURD.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat pentru Agerpres că persoana nu prezenta probleme grave.

În context, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a spus că la secția de poliție au fost conduse trei persoane, pentru a se investiga cazul.

Update: Zece membri ai unei trupe de percuționiști au cântat duminică la protestul din Piața Victoria împotriva ordonanței de modificarea Codurilor penale.

În jurul orei 13.oo se aflau Piaţa Victoriei din Capitală aproximativ 500 de persoane, numărul lor fiind în creştere.

Într-un apel pe Facebook, protestatarii sunt îndemnaţi să nu mai aducă vuvuzele şi bannere cu înjurături.

Coaliția de guvernare a luat sâmbătă seară decizia de a retrage OUG de modificare a Codurilor penale, însă cetăţenii se arată în continuare neîncrezători faţă de actul normativ.

La protestul organizat duminică sunt şi copii. Mulţi dintre aceştia desează cu cretă pe asfalt sau poartă pancarte pe care se poate citi „Spiderman, help!”.

Unii dintre cei prezenţi spun că au ieşit în stradă şi în decembrie 1989.

Unul dintre demonstranţi ţine un tricolor mare, cu gaură în mijloc, altul poartă drapelul SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.