Manifeste anti Băsescu în Parlamentul României (Video)

Președintele României, Traian Băsescu, a fost primit așa cum merită în Parlamentul României: cu manifeste de protest aruncate de la balcoane, scandări și cu solicitarea demisiei. Manifestanții împotriva șefului statului român au fost scoși cu forța din lojile Palatului Parlamentului de oamenii de ordine ai Robertei Anastase. Cohortele de băsiști aplaudaci, aduse de oamenii lui Băsescu, care i-au huiduit pe manifestanții anti-putere au fost lăsați în pace ! PDL a umplut lojile Palatului Parlamentului cu simpatizanți, astfel încât Băsescu să nu fie deranjat.

Garantului constituțional al statului român i-a fost rezervată această primire cu ocazia discursului său în fața camerelor reunite ale Parlamentului României, discurs în care a încercat cu nerușinare să ascundă adevărul și să prezinte catastrofala sa guvernare drept un succes. 

Manifestul aruncat de protestatari de la balcoanele Palatului Parlamentului, este o parodie a actului prin care a abdicat Regele Mihai I.

 EVENIMENTELE

În timp ce preşedintele României, Traian Băsescu, arunca, în disperare de cauză, cu promisiuni deşarte, miercuri, în timpul discursului pe care l-a ţinut în faţa plenului reunit al Palatul Parlamentului alcătuit doar din martorii săi de la PDL, UNPR şi UDMR, sute de coli din hârtie au zburat de la ultimul etaj al lojilor Aulei Magna a clădirii Legislativului. Acolo sus fuseseră plasaţi manifestanţii anti-putere, în timp ce susţinătorii lui Băsescu erau plasaţi frumos, la primul etaj, iar pe hol în vecinătatea lojilor acestora se puteau vedea tăvi cu cafea şi cu apă minerală.

Hârtiile, aproape i-au venit în cap şefului statului român !

Deloc suprinzător, serviciile secrete au fost prinse pe picior greşit.

Este interesant să aflăm dacă printre indivizii care i-au scos cu forţa pe protestatari au fost şi agenţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază sau doar ai Direcţiei de ordine a Camerei Deputaţilor din subordinea Robertei Anastase.

Oamenii care l-au contestat pe Băsescu s-au declarat ca fiind „protestari din Piaţa Universităţii” şi au spus că au intrat cu buletinul în Palatul Parlamentului, „ca simpli cetăţeni”.

Protestatarii au scandat: „Demisia! Demisia! Demisa !„, „Regele Mihai! Regele Mihai!”, „Ruşine, Ruşine, Ruşine ! „.

Pe foile imprimate pe ambele părţi se putea vedea o fotocopie a textului abdicării Majestăţii Sale Regelui Mihai la 30 decembrie 1947 pe o faţă,iar pe verso, oarecum în oglindă, demisia lui Traian Băsescu.

„Traian Băsescu, Întâiul şi Ultimul,

prin dizgraţia lui Dumnezeu,

furtul voturilor membrilor Naţiunii în viaţă şi a celor trecuţi la cele veşnice,

Preşedinte al României, la toţi de faţă şi viitori, „să trăiţi BINE?! „

În viaţa statului român s-au produs în ultimii ani adânci prefaceri politice, economice şi sociale, care au creat noi raportări între principalii factori ai vieţii de stat.

Aceste raporturi nu mai corespund astăzi condiţiilor stabilite de Pactul fundamental, Constituţia ţării, ele cerând o grabnică şi fundamentală schimbare a articolului 1.

În faţa acestei situaţii, în deplină înţelegere cu factorii de răspundere ai ţării, conştient şi de răspunderea ce-mi revine, consider că instituţia prezidenţială nu mai corespunde actualelor condiţii ale vieţii noastre de stat, ea reprezentând o piedică serioasă în calea dezvoltării României.

În consecinţă, pe deplin conştient de importanţa actului pe care îl fac în interesul statului român,

                                              D E M I S I O N E Z

 pentru mine şi pentru întreaga mea camarilă mafiotă, renunţând la toate prerogativele ce le-am exercitat ca preşedinte al României.

Las poporului şansa de a-l repune în drepturi pe Maiestatea Sa, Regele Mihai I, corectând astfel actul nedrept de la 30 decembrie 1947″.

Şeful statului şi-a întrerupt discursul pentru câteva secunde şi le-a răspuns protestatarilor în batjocură: „Domnilor, bine, aşteptaţi să-mi termin cuvântul. Hă, hă, hă.Mergeţi şi chemaţi-l !”.

Traian Băsescu a reacţionat în stilul său, la ieşirea din Aula Magna a Palatului Parlamentului, după ce a fost întrebat dacă a fost deranjat de proteste.

„Când sunt deranjat eu de protestatari?”, a spus hăhăind preşedintele României care s-a întors pe călcâie dând evidente semne de iritare. Pe când pleca a mai apucat să spună : „Păi, … hă, hă, hă, … la condmnarea comunismului a fost mai rău ! Hă, hă ! „.

O copie a manifestului a ajuns şi la Traian Băsescu, graţie deputatului PNL, Octavian Popa.

„M-am prezentat şi i-am cerut permisiunea să îi înmânez un document precizând că mi-a fost dat de către un grup de manifestanţi din Piaţa Universităţii. Această hârtie care reprezintă, de fapt, o demisie a preşedintelui Traian Băsescu din funcţia de şef de stat. O demisie pe care Traian Băsescu să o semneze Domnia sa a luat documentul, s-a uitat pe el, a râs şi a zis că primeşte sute de asemenea documente pe mail”, a declarat Popa, citat de NewsIn.

Popa a negat orice fel de implicare în incidentul din plen.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.