Manualul crimei organizate din România – jaf de milioane de euro cu Finanţele şi SRI pe mână

Vineri, 19 februarie 2015. În faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, televiziunile strâns grupate aşteaptă ultimele achiziţii penale ale magistraţilor din rândul politicienilor români. Printre ei se strecoară aproape neobservat, un individ scurt şi îndesat, cu ochi vioi şi început de barbă. Omul vânează microfoanele deschise ale jurnaliştilor şi… se aruncă asupra lor fluturând nişte hârtii în aer. Încearcă în zadar să fie băgat în seamă de camerele de luat vederi. Sunt doar pentru vipuri. Vorbeşte greu şi împiedicat despre dosare, evaziune fiscală de zeci de milioane de euro şi despre o reţea de protectori ai infractorilor cu rădăcini în instituţiile statului. Nu este luat în seamă. Presa vrea peştii cei mari. Unul dintre subofiţerii care asigură paza ÎCCJ intervine pentru a-l sprijini pe bărbatul care are un atac de panică. Este băgat în clădire, i se acordă primul ajutor, apoi este dus cu o ambulanţă la spital.

Sătmăreanul Szatmari Josef, căci despre acesta este vorba, afacerist în domeniul construcţiilor, a ajuns la capătul puterilor. În 21.01.2016 a depus la sediul DIICOT un denunţ ( înregistrat cu nr. 175) extrem de bine documentat, referitor la caracatiţa corupţiei care a cuprins instituţiile de forţă ale statului român, politicieni sătmăreni, oameni de afaceri italieni, olandezi şi români ş.a. Sute de pagini şi zeci de înregistrări audio şi video descriu în amănunt un grup de crimă organizată “din care fac parte funcţionari de la Finanţele Satu Mare, Antifraudă, administratori ai unor societăţi comerciale, poliţişti, lucrători ai SRI, procurori, avocaţi, funcţionari de la Primăria Satu Mare”, toţi implicaţi în acte de spălare de bani, evaziune fiscală şi alte infracţiuni. Prejudiciul adus bugetului de stat este uriaş – zeci, poate chiar sute de milioane de euro.

Denunţul are trei anexe, numai lista cu grupul infracţional întinzându-se pe 15 pagini. Având în vedere gravitatea faptelor, prejudiciul imens şi poziţiile infractorilor în stat, Szatmari (susţine că a fost ameninţat de nenumărate ori de membrii reţelei) a cerut magistraţilor DIICOT includerea sa în programul de protecţia martorilor. Nu a primit niciun răspuns, iar denunţul său a ajuns exact în mâinile infractorilor. Omul de afaceri are toate motivele să creadă că se încearcă muşamalizare afacerii.

Iată numai câteva nume din grupul infracţional expus de Szatmari:

ANDREICA VALER, fost director Finanţe Satu Mare

ALBERTO NERVO, administrator la S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

ROLAND VAN DOOREN, asociat S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

VASILE FLORIAN, director la S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

CALIN CODREANU, funcţionar Finanţe Satu-Mare

Șef Birou de Control Finanţe Satu Mare, numitul CRISAN (şeful numitului CALIN CODREANU)

NEAMTU GHEORGHITA, funcţionar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

IANCU MARIUS, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu-Mare

Avocatul TINCA MANUEL CLAUDIU (Baroul Satu Mare), reprezentantul firmei S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

BUNEA STELIAN, funcţionar în cadrul Departamentului Control T.V.A- Finanţe Satu-Mare

MIRCEA POP, şef Antifraudă Satu-Mare

SARBA IOAN, funcţionar Antifraudă Satu-Mare

NAGY ALINA, fost contabil la S.C, NEW IROS S.R.L. şi lucrător în cadrul firmei de contabilitate S.C. POMATIA SRL.

CRESTIN DANIEL, administrator la S.C. CRESTIN CONSTRUCTII S.R.L.

COVACI ALEXANDRU, administrator S.C. BARBULESCU S.R.L.

FORGACS IULIU

SUCIUVEANU GHEORGHE, administrator la S.C. GOLD INVEST S.R.L.

GABOR GABOR

Vă punem la dispoziţie întregul denunţ care conţine iţele poveştii, circa 28 de pagini de manual – Cum să furi statul român cu instituţiile de forţă pe mână şi protejat de acestea. Vom reveni cu amănunte. Sute de pagini cu actele doveditoare, pe care, conform celor spuse de Josef Szatmari, Parchetul General, SRI şi alte instituţii de forţă ale statului încearcă să le ascundă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 147 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.