MApN, noi precizări despre starea militarilor răniți în Afganistan

Doi dintre militarii răniți în Afganistan vor fi tranferați la un spital din Germania, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Ministerul precizează într-un comunicat transmis sâmbătă că starea de sănătate a militarilor răniți, joi, în Afganistan, evoluează în mod favorabil, toți patru fiind în afara oricărui pericol, urmând ca doi să fie transferați la un spital din Germania pentru investigații suplimentare.

Astfel, pentru doi dintre militarii răniți, Valentin Ciolan-Uță și Dan Cornel Crăciun, medicii militari din Afganistan au decis, sâmbătă, transferul către Spitalul Militar din Landstuhl, Germania, pentru investigații suplimentare.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica au fost răniţi, în Afganistan, joi, în jurul orei 9.00 (ora României).

În timpul executării unei misiuni de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o maşină-capcană a explodat în apropierea militarilor români, preciza MApN într-un comunicat.

Plutonierul-major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă are 28 de ani şi este la prima misiune în teatrul de operaţii, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani şi este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani şi este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operaţii.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.