Marcel Kittel face legea la sprint în Turul Italiei

Il Giro” ajuns la ediţia cu numărul 99, a debutat în week-end-ul trecut, primele 3 etape desfăşurându-se pe teritoriul Olandei. Ca de obicei, prima etapă a fost una de contratimp individual – încheiată cu un podium surpriză – iar următoarele două au fost etape de plat, pentru sprinteri.

În ambele s-a impus germanul Marcel Kittel, care a câştigat categoric – peste o bicicletă distanţă – la sprint masiv, iar din etapa a III-a a preluat şi tricoul roz, tricoul distinctiv al rutierului care se află după fiecare etapă pe locul 1 în clasamentul general. Favoriţi de 5 stele sunt: Vincenzo Nibali (Astana), Alejandro Valverde (Movistar) şi Rigoberto Uran (Cannobdale); de 4 stele: Mikel Landa (Sky), Esteban Chavez (Orica GreenEDGE) şi Rafal Majka (Tinkoff); de 3 stele: Ilnur Zakarin (Katusha), Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale). În afară de cele 18 echipe de Pro Tour, au fost invitate şi 4 echipe Pro-Continentale (Liga II): Bardiani-CSF, Nippo-Vini Fantini, Willer Triestina Southest şi Gazprom-RusVelo, ultima aflată în premieră în Turul Italiei. Pentru a doua oară în Il Giro participă şi rutierul român Eduard Grosu, care se află sub contract cu Nippo-Vini Fantini. Grosu este sprinter şi în etapa a II-a a ocupat locul 14. Numai că el nu are trenuleţ la echipa sa şi nefiind susţinut de vreun coechipier, a atacat finish-ul pe cont propriu, în acest caz, locul 14 fiind unul mai mult decât onorabil. În etapa a III-a, Grosu a fost angrenat într-o căzătură colectivă cu puţini km înainte de linia de sosire, motiv pentru care a venit pe locul 162 la 7 minute şi 39 de secunde de învingător. Astăzi este zi de odihnă, iar marţi, etapa a IV-a, Catanzaro – Praia a Mare chiar dacă are 2 căţărări de categoria 3, este tot una pentru sprinteri.

Podiumul primelor trei etape

Etapa I-a: Apeldorn – Apeldorn (9,8 km)

  1. Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) – 11:03

  2. Primož Roglič (Team LotoNL-Jumbo) – a.t.

  3. Andrey Amador (Movistar Team) + 0:06

Etapa a II-a: Arnhem – Nijmegen (190 km)

  1. Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) – 4:38:31

  2. Arnaud Demare (FDJ) – a.t.

  3. Sacha Modolo (Lampre-Merida) – a.t.

Etapa a III-a: Nijmegen – Arnhem (190 km)

  1. Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) – 4:23:45

  2. Elia Viviani (Team Sky) – a.t.

  3. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) – a.t.

Tricoul roz – clasamentul general

  1. Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) – 9:13:10

  2. Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) + 0:09

  3. Andrey Amador (Movistar Team) + 0:15

  4. Tobias Ludvigsson (Team Giant/Alpecin) + 0:17

  5. Moreno Moser (Cannodale Pro Cycling Team) + 0:21

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.