Marea Britanie a votat pentru IEȘIREA din UE

Cetăţenii britanici au decis joi prin vot dacă Marea Britanie va rămâne în Uniunea Europeană sau va părăsi blocul comunitar, iar rezultatele arată că tabăra Brexit a câștigat. Iniţial primele rezultate indicau că Brexitul nu obţinuse suficiente voturi din partea cetăţenilor.

Update: Rezultate finale 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor din cele 382 de circumscripţii electorale.

Numărul celor care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane, la o participare la vot de 72,2%.

Comisia Electorală din Marea Britanie a confirmat că Regatul Unit a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Update: Conform rezultatelor după numărarea voturilor din 319 circumscripţii, din totalul de 382, 51,9% dintre britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE.

Update: Tabăra favorabilă ieșirii Marii Britanii din UE conduce cu 51,6% după numărarea voturilor în 302 din totalul de 382 de circumscripții, relatează Sky News.

Pentru Brexit au votat 12.760.140 de britanici, în timp ce pentru rămânerea în UE au votat 11.968.288 de alegători. BBC estimează, analizând evoluția votului de până acum, că Regatul Unit va ieși din UE.

Update: Tabăra favorabilă ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a obținut 51,4% după numărarea voturilor în peste două treimi din circumscripții.

Astfel, pentru Brexit au votat 10.828.624 de britanici, după numărarea voturilor în 265 din totalul de 382 de circumscripții.

Tabăra favorabilă rămânerii în UE are 48,6% din voturi, respectiv 10.249.064 de voturi.

Lira sterlină s-a prăbușit. La primele ore ale dimineții, lira era cotată sub nivelul de 1,35/dolar, pentru prima dată după 1985.

Nigel Farage revendică victoria pentru tabăra Brexit. „Va fi o victorie pentru oamenii adevărați! Să scăpăm de tot ceea ce a mers rău!”, a spus acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.