Marea Britanie amână divorțul de UE

Guvernul britanic nu va declanșa în acest moment Articolul 50 privind ieșirea din Uniunea Europeană, a declarat luni, în Parlament, premierul David Cameron, după referendumul de joi la care britanicii au votat pentru părăsirea blocului comunitar, transmite Agerpres.

Cameron a spus că el și guvernul pe care îl conduce au transmis clar că votul în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană trebuie să fie acceptat, potrivit Reuters.

El a declarat totodată că Banca Angliei și Trezoreria nu vor ezita să ia măsuri suplimentare pentru a stabiliza piețele financiare dacă va fi nevoie.

„Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, dar nu trebuie să întoarcem spatele Europei sau restului lumii. Vom încerca să obţinem cea mai bună relaţie la nivel economic cu UE; toată lumea este de acord cu acest lucru”, a insistat Cameron, reiterând că nu va activa Articolul 50 al Tratatului UE, pentru ieşirea din Blocul comunitar, lăsând această decizie viitorului guvern.

Declarațiile au loc în contextul în care marți și miercuri are loc o reuniune a Consiliului European care se va desfăşura la Bruxelles, iar principalul subiect de pe agenda Consiliului va viza discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie.

Marea Britanie era așteptată să depună cererea de retragere din UE, dar Cameron nu vrea să-și asume acest lucru în mandatul său de premier, deși el este cel care a aprobat referendumul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.