Marea Britanie: Închisoare pentru cei care închiriază locuinţe imigranţilor ilegali

Confruntat cu criza imigranţilor din lagărul francez de la Calais, guvernul britanic a propus noi măsuri, printre care şi o pedeapsa cu până la cinci ani de închisoare pentru prioprietarii britanici care le închiriază locuinţe imigranţilor ilegali.

Londra şi Parisul au luat simultan măsuri pentru reducerea proporţiilor crizei imigranţilor clandestini. În Franţa s-a trecut la sporirea securităţii în Eurotunelul submarin ce face legătura cu Marea Britanie. De partea cealaltă a Canalului Mânecii s-au adoptat legi pentru un mai bun control al afluxului de imigranţi.

Ministrul britanic pentru Imigraţie, James Brokenshire, a avertizat că “Regatul Unit nu este un tărâm unde curge lapte şi miere”, scrie The Guardian. Potrivit unui proiect de lege care va fi prezentat Parlamentului în toamnă, “proprietarii care nu vor verifica legalitatea şederii chiriaşilor lor în Regatul Unit riscă o pedeapsă ce poate merge până la cinci ani de închisoare”.

S-au luat şi măsuri de simplificare a procedurilor de expulzare a solicintanţilor de azil ale căror cereri sunt respinse. “Proprietarilor li se cere să-i dea afară din case pe imigranţi în momentul în care primesc o alertă de la Ministerul de Interne cum că aceştia nu îndeplinesc condiţiile de şedere”. In unele cazuri, neprecizate în proiectul de lege, “proprietarii pot să acţioneze şi fără indicaţia autorităţilor”.

Guvernul conservator de la Londra urmează să anunţe şi alte masuri pentru a-i constrânge pe proprietari să fie mai vigilenţi. Autorităţile locale vor putea să “aplice o amendă pentru proprietarii care nu îşi întreţin corespunzător imobilele”.

În ultimele săptămâni s-au înregistrat tentative ale imigranţilor de a pătrunde în tunelul de sub Canalul Mânecii, iar acest lucru a provocat tensiuni între Londra şi Paris. Comisia Europeană a luat o decizie care ar putea reduce aceste tensiuni pe moment – un ajutor de 33 de milioane de euro pentru cele două guverne, pentru gestionarea crizei de la Calais.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.