Marea Britanie reduce nivelul de alertă teroristă

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie a fost redus de la critic la grav ‘, a anunțat sâmbătă premierul Theresa May, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Aceasta înseamnă că un nou atentat este ‘foarte probabil’, dar nu mai este ‘iminent’.

Nivelul de alertă a fost ridicat la maxim marți, după atentatul sinucigaș cu bombă de luni seară de la Manchester care a făcut 22 de morți.

Poliția a mai făcut sâmbătă dimineață două noi arestări în legătură cu acest atac, astfel că numărul total al persoanelor reținute a ajuns la 11. Autoritățile le-au cerut sâmbătă locuitorilor să evacueze o parte din cartierul Moss Side din Manchester în contextul unei noi acțiuni a poliției legate de atentat.

Theresa May a mai spus că militarii vor rămâne în continuare pe străzi și în locurile sensibile pentru a întări securitatea până la finalul zilei de luni, care este zi de sărbătoare în Marea Britanie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.