Marea bucurie a lui Zgonea după ce a spus „colegul meu Mihai Viteazul”

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat joi că regretă foarte mult că în loc să spună „celebrul” Mihai Viteazul a spus „colegul meu” Mihai Viteazul.

„Regret foarte mult că, în loc să spun celebrul Mihai Viteazul, am zis colegul Mihai Viteazul și, bineînțeles, eu fiind în ultimii ani mai puțin prezent în studiouri, a fost un subiect de ironie. Mi-a plăcut, am văzut și ce scriau cei de la Times New Roman și am văzut de câte ori colegii dumneavoastră o prezintă”, a afirmat Zgonea, într-un interviu, întrebat dacă regretă că a spus că este coleg cu Mihai Viteazul.

Valeriu Zgonea a precizat însă că are și o „mare bucurie” în urma acestei gafe.

„Știți care este marea bucurie pe care o am la finalul acestei gafe? Mă bucur că această gafă pe care am făcut-o eu nu a afectat pe nimeni. Știu foarte mulți politicieni care au făcut gafe care au afectat sectoare întregi ale economiei”, s-a apărat președintele Camerei Deputaților.

Cum a ajuns Zgonea coleg cu Mihai Viteazul

Valeriu Zgonea a fot întrebat de jurnalişti în 2013 dacă îl deranjează arborarea steagului secuiesc de la Baraolt.

„Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema”, a răspuns Zgonea.

La momentul acela, jurnaliștii au încercat să îl abordeze din nou pentru a-l întreba dacă nu cumva a fost o eroare sau o glumă folosirea cuvântului „coleg” despre Mihai Viteazul, dar Zgonea nu a mai răspuns întrebărilor, grăbindu-se să intre la şedinţa plenului Camerei, pe care o prezida.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.