Marele absent de la Congresul ALDE

Daniel Constantin a anunţat că nu va participa la congresul de vineri şi sâmbătă al ALDE al cărui copreședinte este încă, susținând că reuniunea este nestatutară și servește „interesului unui singur om”, aluzie la Călin Popescu Tăriceanu.

”Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om. Mi-aş fi dorit ca la congres să le mulţumesc tuturor membrilor ALDE care au muncit cu adevărat pentru ca partidul să fie astăzi în parlament şi la guvernare. O voi face însă de fiecare dată când mă voi întâlni cu ei”, a scris vineri Daniel Constantin pe Facebook.

El mai spune că are, în mod special, preţuire pentru cei din Partidul Conservator pe care l-a reprezentat vreme de şapte ani în calitate de preşedinte și că se bucură că a reuşit să pună umărul la construcţia USL.

”Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai 4 parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanți în parlament. Din acești 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenți, valoroși, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcțiilor publice.
Sunt bucuros că, spre deosebire câțiva colegi care spun astăzi ca „ei sunt ALDE” și care vor candida la funcții de conducere, eu am făcut parte dintr-un singur partid toată viața mea politica! Mă bucur că am reușit totodată, în această perioadă, să pun umărul la construcția celui mai important proiect politic de după 1989, Uniunea Social Liberală.
Partidul Conservator, sub coordonarea mea și a echipei de conducere a dovedit că a fost un partener de încredere în construcțiile politice din care a făcut parte, în cea mai mare parte a timpului alături de PSD.
Sunt onorat să constat că după acești ani, am în continuare alături de mine o echipă puternică, închegată, pregatită să lupte pentru principii democratice. Lor le datorez respect și față de ei am în continuare obligația de a continua planul politic pe care l-am început când am fost ales președinte al Partidului Conservator”, a mai scris Constantin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.