Mari companii din Franța și Germania doresc să extindă afacerile cu Gazprom

Gazprom încearcă să convingă compania franceză de utilități Engie (prezentă și în România) să se alăture grupului de firme care vor să extindă capacitatea de transport a gazoductului Nord Stream, ce face legătura între Rusia și Germania via Marea Baltică, prin construirea celei de a treia și a patra linii, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

Atragerea Engie în proiect vine după ce, săptămâna trecută, compania germană BASF a anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere pentru a se alătura grupului de companii care vor să extindă capacitatea de transport a Nord Stream.

”Gazprom și Engie sunt în negocieri, dar încă nu s-a luat o decizie. Problema cheie o reprezintă condițiile în care Engie s-ar putea alătura proiectului”, susțin sursele.

În iunie, Gazprom a anunțat că a ajuns la un acord cu unii dintre principalii săi clienți europeni, grupul anglo-olandez Shell, compania germană E.ON și firma austriacă OMV (proprietarul Petrom) pentru a extinde capacitatea de transport a Nord Stream. Capacitatea noilor conducte va fi de 55 de miliarde de metri cubi pe an, susține Gazprom.

Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Sergey Kupriyanov, a precizat că Gazprom va fi proprietarul a 51% din acțiunile fazelor 3 și 4 ale proiectului North Stream.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.