Mari păcăleli de 1 aprilie în presa lumii

Prăbuşirea unui meteorit, Turnul Eiffel, cumpărat de Qatar, scaune rezervate în metrou, scoţienii vor circula în curând pe dreapta sunt câteva dintre păcălelile apărute pe 1 aprilie în presa lumii, pe care le-a inventariat FranceTv.

1. Meteoritul căzut în Meurthe-et-Moselle. Este vorba despre o comună mică din estul francez, din care televiziunea France 3 a transmis că a căzut un meteorit. Reporterii săi au prezentat şi mărturii ale locuitorilor „treziţi brutal de o foarte puternică explozie”, care „s-au confruntat cu un uriaş nor de praf, apărut imediat”.

2. Turnul Eiffel, vândut Qatarului. Informaţia respectivă a fost strecurată în Jurnalul de la ora 8.00 transmis de Radio France Inter. Din cauza costurilor bugetare pe care le presupune întreţinerea acestui simbol al capitalei franceze, Anne Hidalgo, noua primăriţă a Parisului, a decis să-l vândă Qatarului. Informaţia a fost urmată de foarte multe detalii convingătoare transmise de France Inter.

Astfel, la început, s-a vorbit despre faptul este vorba despre 700 de milioane de euro pentru renovarea Turnului. Totodată, France Inter a adăugat: „Poate vă amintiţi că, la începutul lunii februarie, emiratul a propus să ne cumpere monumentul”.

3. Locuri pe scaune, rezervate în metrou. Păcăleala a fost inventată de My Little Paris, care a precizat că cei ce folosesc metroul pot face acest lucru în schimbul a doi euro, în vreme ce strapontina este oferită la un euro. Pentru cei interesaţi, My Little Paris a indicat şi un site pe care se puteau face rezervările, dar, căutându-l, internauţii au descoperit o pagină haioasă.

4. Doi elefanţi şi un urs într-o fermă. Evident că nu putea fi o zi a păcălelilor fără animale. Cotidianul “Progres“ scrie despre ceva ce ar putea fi mai mult decât o glumă, el inventând o emoţionantă poveste a doi elefanţi şi un urs care se află într-o fermă din zona “Haut-Jura”. Între altele, ziarul relatează că elefanţilor le place vinul… galben.

5. Cântăreaţa Rihanna şi Justin Bieber se căsătoresc. Ştirea care a răscolit lumea showbizului mondial a apărut pe site-ul belgian RTL, care relatează pe îndelete povestea legăturii lor secrete şi publică lista asemănărilor dintre cele două vedete. „Având numeroase puncte comune, precum dragostea pentru muzică, stil, tatuaje, seri bogate în alcool etc., nu este nicio îndoială că cei doi au nenumărate lucruri pe care le pot împărtăşi în comun”, susţine RTL.

6. Scoţienii vor circula în curând pe dreapta. Din afara teritoriului francez a mai reţinut atenţia păcăleala apărută în ziarul londonez “The Guardian”, potrivit căruia liderii naţionalişti scoţieni au descoperit un nou mijloc prin care pot arăta că “fac parte din Europa”.

Articolul abundă în detalii referitoare la schimbările care trebuie făcute în acest sens, în primul rând obligaţia de a circula pe dreapta. El este însoţit de un video, în care Keith Morroni, pseudo consultant în domeniul transporturilor, explică de o manieră foarte doctă conceptul “spiralei interschimbării” şi exemplifică totul: un automobil intră în spirală rulând pe stânga şi iese circulând pe dreapta.

În România, principalele păcăleli de 1 aprilie pe care le-am reţinut au fost:

  • Elena Băsescu negociază în secret înscrierea în PSD şi va primi drept bonus pentru acest gest postul de ministru al învăţământului, premierul Ponta mergând în continuare pe linia promovării tinerilor. 
  • Elena Udrea vrea să fie Christine Lagarde a României, ea înscriindu-se în cursă pentru a ocupa postul de Guvernator al Băncii Naţionale, ce va rămâne vacant la toamnă, când Mugur Isărescu devine liderul francmasoneriei din R.P. Chineză.
  • Foişorul de Foc a fost vândut, el fiind achiziţionat printr-un interpus de Traian Băsescu, ce va deschide acolo crâşma „La matrozul sfios”, în care se vor comercializa doar fernet şi rom Havana.
  • Emil Boc a fost avansat general, prin decret prezidenţial, şi numit director al puşcăriei din Gherla, el avându-i ca adjuncţi pe Adriean Videanu şi Radu Berceanu.
  • Acad. Răzvan Theodorescu s-a călugărit, drept recompensă Patriarhul Daniel desemnându-l stareţul mănăstirii de maici Clocociov, de lângă Slatina.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.