Maria Grapini confundă Parlamentul European cu studioul Antenei 3

În şedinţa de plen la Strasbourg, Maria Grapini a informat europarlamentarii că în România nu se respectă drepturile cetăţeneşti şi libertatea presei. A dat şi exemple: Dan Voiculescu şi Antena3.

A tras „sirena lui Roaită”

După ce a demonstrat că în turism nu o depăşeşte la nivel de competenţă pe Elena Udrea (care a excelat doar în cheltuirea aiurea a banilor), iar la nivel de IMM-uri nu a depăşit anonimatul ca ministru, doamna Maria Grapini a fost trimisă în Parlamentul European pe lista PSD, din partea PC.

Pe cine reprezintă aici dna Grapini, ce proiecte are, nu prea ştim. Am aflat însă mai multe din luarea ei de cuvânt de luni 24 noiembrie, când, crezând că se află în studioul Antenei 3 şi că auditoriul este compus din Gâdea, Ursu, Ciuvică sau Chirieac, a promovat un subiect zilnic al postului: Dan Voiculescu, condamnat politic. Cu câteva mici „inexactităţi”. Dna Grapini a „informat” europarlamentarii că Dan Voiculescu a fost condamnat după ce Antena3 afăcut dezvăluiri privind pe fratele lui Traian Băsescu. Inexactitatea constă în faptul că Dan Voiculescu a fost condamnat la 3 sau chiar 4 luni de la respectivele dezvăluiri. A doua inexactitate este referirea la aplicarea „confiscării extinse” aplicate „terţilor” care nu s-au aflat în proces. Adică Antenei 3. Să nu fi aflat oare dna Grapini că măsura confiscării extinse a fost introdusă în legislaţia din România la solicitarea organismelor europene? Şi că Antena 3 nu era un terţ, ci reprezenta o parte din averea celui condamnat. În rest, limbaj clasic preluat din talk show-urile Antenei 3. Poate unii vor fi fost sensibilizaţi după ce eurodeputata conservatoare din grupul socialist (nu prea înţelegem combinaţia) a tras „sirena lui Vasile Roaită” (exact ca pe vremea lui) generalizând subiectul atentatului la libertatea presei şi a drepturilor cetăţeneşti din „ţara mea”, dar restul, masa de europarlamentari, nu credem că au luat-o în serios.

Intervenţia europarlamentarului conservator AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.