×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:04
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Corespondență pe Facebook
Maria întreabă, Tudose răspunde

Premierul Mihai Tudose i-a răspuns, pe pagina sa de Facebook, unei românce din străinătate, care l-a întrebat dacă ea și soțul său pot găsi în ţară locuri de muncă bine plătite dacă doresc să revină în România. În răspunsul său, premierul vorbeşte despre investiţiile pe care mari companii străine ar urma să le facă în România, susținând că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă.

"Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună și cred că interesează pe mulți români care au ales sau au fost nevoiți să muncească în străinătate. Mă întreabă "Dacă eu și soțul meu dorim să ne întoarcem în țară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În București? Eu în domeniul sănătății și soțul meu ca jurist? Unde lucrăm câștigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu țara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să știu dacă chiar se fac pași spre a se oferi locuri de muncă bine plătite ca să ne putem întoarce? Multumesc pentru răspunsul dvs. Presupun că îl voi si primi. Maria și Ion Palliu..."
Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește remunerația cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% și vrem să continuăm să le creștem - Legea salarizarii unitare prevede creșteri salariale semnificative).
În ceea ce privește domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunitățile sunt numeroase, atât în mediul public, cât și în ce privat, iar românii bine pregătiți în domeniul juridic sunt esențiali.
Ne dorim și facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spații de producție de la societatea-mamă din SUA în altă țară și au ales România. Vor să facă investiții colosale în țara noastră (discutăm despre investiții de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înființăm o societate mixtă și un transfer tehnologic de anvergură.
ai mult, acum două săptămâni, o firmă recunoscută la nivel mondial a demarat o investiție de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană.
România pe care vrem să le-o oferim familiilor și copiilor noștri este una într-o continuă dezvoltare economică și socială, iar lucrurile merg într-o direcție bună (rata șomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu crește, exporturile sunt la maxime istorice).
Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!, a scris Tudose.

Ioana RaduPublicat Duminică, 13 august 2017
2061
 | 4
 | 26
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Valahu
+1
Hmmm....sa vedem investitia aceea de 10 miliarde. Dar vrem si autostrazi...nu tronsoane de capat ci tronsoane centrale, adevaratele autostrazi !
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Barossonxus
+3
Zce Cascavalul, "Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă "... Poate de prosti, cumva?
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
lili @ Barossonxus
+5
Dupa asa "convingere", Tudose asteapta Miliaonele de Romani sa dea buluc in Romnaia?! Poate in Teleormanul sarac unde SeRvil si Dragnea anunta Investitii uriase in Stadioane si Sali de Sport polivalente?!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
IQ100 @ Barossonxus
+1
a batuit palam cu sssie, probabil...pt propaganda...
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
justinianus
+2
Deacamdata, dle Tudose, este vorba de productia de tigari, nu de altceva! Iar locurile de munca sunt la nvelul o suta! De alta investitie se discuta doar prin culise, ceeace nu-i cert, nu-i sigur!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
lili @ justinianus
+5
Cum nu?! Duduie Investitiile de Multe Zeci de Milioane de Euro in Teleorman! Stadioane de LUX, Sali de Sport Polivalente! Veniti, doamna Maria, va asteapta Teleormanul cu Investitii de muuulte Zeci de Milioane de Euro si in consecinta Locuri de munca foarte bine platite! Veniti, alegeti Teleormanul lui Drganea, va asteapta un viitor luminos!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
lili
+4
Soția regretatului Cornel Patrichi, Cornelia, a publicat un mesaj dur pentru Carmen Dan, ministru de Interne, care susține pensiile speciale. Văduva celebrului coregraf se simte deranjată de afirmațiile ui Carmen Dan, cu privire la pensiile celor care au lucrat în Ministerul de Interne sau la cel al Apărării, despre care a afirmat că sunt speciali. „Carmen Dan a spus că acești oameni sunt într-adevăr speciali și merită aceste privilegii! Speciali pentru cine? Speciali pentru ce? Și eu sunt specială, și tu ești special, prietene, și noi suntem speciali, și voi, oameni buni, sunteți speciali! Nu decizi tu, Carmen Dan, cine e special!”, a scris Cornelia Patrichi pe o rețea de socializare. „Știți cum mă simt? Fraieră, batjocorită, hărțuită, neputincioasă. Pentru sănătatea mea o să îmi bag capul în nisip, să nu mai vad, să nu mai aud”, a mai adăugat văduva coregrafului, iar zilele trecute a dezvăluit și ce pensie mică primește de la stat: „Când mă gândesc că mie mi-au oprit indemnizația de liber profesionist (de 363 lei) pentru că am depășit venitul lunar de 1250 de lei cu câțiva „gologani”. Cred că statul are grijă de mine să nu fac excese și să fiu sănătoasă."
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
povesti cu zane
+4
mai vorbim, americanii aia vor fi niste palestinieni, iar investitia colosala de 10md euro va fi de 10.000, intr-o covrigarie.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+2
SE INTORC 2 ROMANI DAR MAI SUNT 5 MILIOANE SI EXODUL CONTINUA DOMNULE PRIM MINISTRU
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean
+3
corect era un titlu"Agenta SIE întreabă, Tudose răspunde"Frate,chiar toti dobitocii ajung oameni politici?Ultimii prosti din Romania au murit in decembrie 1989 !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Prostu' Satului @ Constantin Moldovean
+2
Concluzia ta e de o imbecilitate foarte rar intalnita! Oare cu ce te ocupi tu?
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean @ Constantin Moldovean
+3
@Prostu Satului:sunt ofiter KGB part-time!Concluzia nu te cuprindea si pe tine ,care ai un binemeritat nick-name!Salutari din Tiraspol!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Magda @ Constantin Moldovean
0
:)))) Exact AȘA E!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
G.G.
+4
Tanti vrea ca cineva sa-i garanteze locuri de munca si mai ales bine platite?Daca castigi bine acolo stai cuminte acolo unde te gasesti.Cand capitalistul te mangaie la sentiment ceva nu e in regula.Ori capitalistul e "capitalist de stat" si acolo nu intri decat cu mafia de mana ori nu e capitalist de loc si-si face campanie politica.Iar ventilam poanta "am intalnit romani fericiti!"Mai e cale lunga.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Zavaidok
-2
Macron vine pe 24 august i Romania,ma intreb marii nostri conducatori ce au ajuns la concluzia ca totul merge foarte bine si au plecat in concediu ,deh au malai,nu realizeaza ca ei sunt in concediu permament? vor fi in tara cand vine frantuzul sau isi cheltuiesc banii ca doar vin altii .
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Semne bune!
+2
Bravo, domnule prim ministru! Iată că dorinţa doamnei Maria deschide un important obiectiv şi un ''front de lucru'' pentru Guvernul Tudose. Dacă reuşiţi reîntoarcerea românilor nevoiţi să plece pentru găsirea sau după un loc de muncă bine plătit în străinătate (peste 3-4 milioane), înseamnă că acoperiţi şi chiar depăşiţi întreg Programul PSD. Oferiţi prosperitate, linişte şi armonie pentru tineretul, lipsit de locuri de muncă, pentru revenirea familiilor în matca lor normală şi pentru bătrânii lipsiţi de necesarul lor sprijin. Pentru unitatea şi dezvoltarea întregului popor.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 52 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017