Marieta Ambrozie: „Domnule Rus, aveţi dreptate, sînt o curvă”!

Evenimentul principal al zilei de ieri a fost, fără îndoială, declaraţia ministrului Ioan Rus despre „golanii şi curvele” din familiile celor plecaţi la muncă în străinătate. Românii nu i-au rămas datori lui Ioan Rus şi au reacţionat prompt. Vă prezentăm un Top 5 al celor mai spectaculoase răspunsuri pe această temă.

LOCUL I. De departe, cea mai spectaculoasă este „scrisoarea” expediată de Marieta Ambrozie din Târgu Ocna, publicată pe cotidianul.ro.
“Domnule Rus, sunt o curvă.
Încerc să trăiesc cu 10 milioane pe lună, să cresc doi copii şi să pun şi bani deoparte ca să ne luăm o casă. Din ce îmi trimite zidaru’ de bărbatu’ meu din Italia.
Aşadar,sunt o panaramă ordinară care face cele mai grele perversiuni. Să vi le zic:
1. Dimineaţa fac sex în grup.
În sensul că eu îmi duc copilul la şcoală şi toţi abuzează de mine pe unde pot: Directorul în cancelarie, unde îmi zice că nu are bani de manuale, Dirigintele la catedră, unde îmi cere bani pentru fondul clasei. Şi proful’ de română mi-o trage pe hol, la ieşire, cînd îmi zice că trebuie să-i plătesc meditaţii ca să treacă aia mică clasa. Toţi mi-o trag pe unde apucă! Plec crăcănată!
2.Cînd merg la muncă, practic sexul oral.
Adică, pentru 10 milioane salariu, stau şi înghit ca proasta de la şeful meu toate mizeriile. E un meltean obosit, dar nu pot să mă pun cu el că e din PNL şi face afaceri cu mafioţii de la PSD din oraş. Aşa că tac şi…înghit.
3. După muncă mă transform oliacă în masochistă.
În sensul că merg la Senatorul pe care l-am votat şi îl rog să vorbească la minister să le dea manuale celor mici, să ne apere interesele la Bucureşti. El e ca Dominatorul din “50 Shades of Grey”, i se rupe de mine. Dar eu a doua zi merg iar. Fac asta de 10 ani şi nu se întîmplă nimic bun. Dacă nici eu nu sunt masochistă, atunci cine naiba mai e?!
4. Seara, cînd ajung acasă, deschid televizorul şi practic zoofilia.
Adică, mi-o iau de la toate animalele de politicieni. Mi-o mai trage domnu’ Ponta cu o lege, sau vreo alta panaramă din politică cu cine ştie ce aberaţii. Aseară mi-aţi tras-o dumneavoastră. Dar nu sunt suparată, că în politică sunt numai curve. Şi o jignire venită de la o curva nu mă atinge.
Însă, vreau să vă şi felicit: cu băiatul meu aţi nimerit-o! El e un GOLAN! În sensul că s-a săturat de viaţa asta de sărăcie şi :
– s-a apucat să mintă oamenii, le promite lucruri aiurea şi îi fraiereşte,
– s-a apucat de jecmanit populaţia şi toţi îl injură pe la colţuri,
– rupe facturi false ca să jefuiască bugetul,
– face afaceri cu Statul şi e cel mai mare corupt!
Adică… s-a înscris în PSD.”
Marieta Ambrozie, Târgu Ocna

LOCUL II. Pe baza talentului, considerăm că locul 2 i se cuvine textului semnat de Silviu Iliuţă, pe acelaşi site, care are titlul „Ponta: Pe cine face Rus curvă?! Iată de ce l-am dat afară!”:
„Azi, în jurul orelor 15 l-am chemat la mine în birou pe Ioan Rus, l-am pocnit de două ori şi i-am făcut următoarea declaraţie oficială:
EU, Victor Poanta: Auzi, bă, vierme! Cine dracu’ eşti tu să vorbeşti aşa de români?! Tu ştii că eu plâng când mă gândesc la ţărişoara mea şi la români? Ce ai zis de ei?
Ioan Rus: Am zis că femeile din România sunt nişte curve.
EU, Victor Poanta: A…. asta era. Şi pentru atâta lucru ţi-au sărit ăştia în cap şi îţi cer demisia?!
Ioan Rus: Nu, nu e doar asta. Am zis şi: copiii sunt golani!
EU, Victor Poanta: Aşa…nu înţeleg. Aşa vorbim noi între noi la partid în fiecare zi. Uneori vă fac şi cretini, chiar şi handicapati. La curvă nu se supără nimeni!
Ioan Rus: Exact.
EU, Victor Poanta: Gâdea şi Ciutacu chiar se bucură, iar despre golani… toţi băsiştii care îmi strigă: “Demisia!” sunt golani. Se ştie!
Ioan Rus: Aşa gandesc şi eu. Ca noi toţi din partid.
EU, Victor Poanta: Şi… cu ce ai greşit? Nu înteleg!
Ioan Rus: Am zis că nevestele ălora care lucrează în afara ţării şi trimit bani în ţară sunt curve. Şi copiii lor sunt golani.
Atunci m-am ridicat de la birou, am pus 3 gărzi de corp să îl ţina bine, i-am dat două palme cu talpa, m-am uitat în ochii lui şi i-am zis:
EU, Victor Poanta: Demisia!
Morţii şi răniţii mă-tii de Rus care eşti! Păi aşa vorbeşti tu de mine, băă?! Daciana lucrează de câţiva ani în afară ţării! Şi trimite bani acasă. Adică, copiii mei sunt GOLANI?? Şi, mai ales: ADICĂ, EU SUNT CURVĂ, MĂ?!”

LOCUL IIIse acordă unei „scrisori” umoristice atribuită „soţiei” lui Ioan Rus, publicată pe site-ul www.timesnewroman.ro,

sub titlul „Soția lui Ioan Rus confirmă: „Ajungi curvă și cu soțul plecat la București, nu din țară”:

„După Nelson Mondialul și Rareș Bogdan, Clujul nu-și dezminte faima de producător de talie națională în materie de cocalari. Ca de obicei, cocalarul nu este ungur, ci român, și este Ioan Rus. Soția sa, rămasă la Cluj după ce acesta a plecat la București cu serviciul, confirmă ultimele declarații publice făcute de soțul ei: „Păcatele mele, numai eu știu ce a fost în sufletul meu când a plecat Ion la București, aveam inima sfâșiată: să mi-o trag cu șeful de scară sau să-mi dea două numere directorul de la firma de contracte cu statul a lui bărbatu-miu. Din fericire fi-miu era deja golan, n-a mai trebuit să mă ocup și de asta, că nu mai știu pe unde scoteam capul și chiloții”, a declarat nevasta lui Ion Rus. Nevasta lui Rus a mai spus că, totuși, e o diferență între soțul ei și românii plecați în străinătate să fie fierari betoniști și să lucreze în construcții: „Al meu nu a plecat din Cluj să muncească, a plecat să fure, de ce dracu credeți că e în guvern cu Ponta?”

LOCUL IV. Cu toate că ar fi meritat un loc pe podium, un text care, desigur, metaforic, este atribuit chiar lui Ioan Rus ocupă doar poziţia a 4-a şi a apărut pe site-ul www.cronicipebune.ro, sub semnătura aceluiaşi Silviu Iliuţă. Titlul este „Ioan Rus: Curvelor, iat-o pe nora mea cea cuminte!” iar faptul că se referă chiar la nora lui Ioan Rus se justifică prin referirea directă a deja fostului ministru la atîtea milioane de soţii ale românilor plecaţi la muncă în străinătate. Deci, sîntem chit. Avem şi poze:
“Cum să te transformi, dintr-o piţipoancă oarecare din Cluj, în viitoarea noră a fostului Ministru al Administraţiei şi Internelor? Denisa, însă, este o fată foarte ambiţioasă şi consideră că întotdeauna critica este constructivă. Ea nu s-a lăsat doborâtă de remarcile răutăcioase, ci a ţintit mai sus. S-a „tunat”, s-a „photoshopat”, şi-a redus şedinţele de solar, s-a apucat de facultate, Ştiinţe Economice, bineînţeles, şi pentru a mai dobândit experienţă, gurile rele spun că a trecut şi pe la videochat. Că doar, se poartă. În orice caz, Denisa a investit atât timp, cât şi bani ca să arate atât de bine. Şi mai ales, bani, dacă este să ţinem cont că augmentarea mamară costă undeva între 2500-3000 euro, iar în cazul măririi volumului buzelor, vorbim despre 300 euro/ml de acid hialuronic.”

“Declaraţia” domnului Rus pentru femeile românce:
“Sunt Ioan Rus şi vreau să vă arăt cum trebuie să fie o noră ideală! Eu urăsc curvele şi aş vrea să luaţi exemplu de la ea! Denisa, nora mea iubită şi cuminte, este o fată foarte ambitioasă şi care a avut probleme de sănătate. A trebuit să îşi facă implant mamar şi a strîns cu greu bănuţ cu bănuţ. Vreo 3000 de euro a dat pe silicoane. A muncit din greu noapte şi zi. Şi iar noapte. Acum are cupa F, dar e puţin dezechilibrată sărăcuţa. Apoi, a avut o problema la buzită, i-a ieşit un herpes, draguţa de ea, şi a trebuit să îşi bage nişte acid hialuronic de vreo 300 de euro. Ea şi-a băgat de 6-700. Ca să fie.
Ca să nu mai vorbesc de problemele cu burtica şi funduleţul: A durut-o atît de tare burtica, încît a trebuit să îşi scoată nişte grăsime de pe şolduri şi de pe burtă. Şi funduleţul…la fel, a tăiat din el o groază. Vă daţi seama cîtă durere??? Şi a avut şi probleme cu tenul, micuţa de ea. Trei zile pe săptămînă merge la solar! Într-o seară a venit atît de arsă acasă, încît m-am lovit de ea pe hol cînd a venit şi am confundat-o cu statuia cu africanu’ din hol (vedeti poza mai jos). Mi se rupe inima de milă! Să vă las să vedeţi nişte poze cu ea, curvelor! Ca să vedeţi cum arată o fată cuminte!”
LOCUL V. Ultimul loc din Topul nostru este ocupat de un text al aceluiaşi talentat confrate de la www.cronicipebune.ro

şi se referă la Prelipceanu, moderatorul emisiunii de la Digi 24, acuzat că nu a reacţionat pe măsură la declaraţia incomştientă a lui Ioan Rus.

Textul are titlul „Domnule Prelipceanu, v-am trezit?”:

„Buna dimineaţa, domnul Prelipceanu! Dormiţi? Haideţi că vorbesc în şoaptă. Ştiţi ce nu înteleg eu? L-aţi avut invitat pe nenea ăla obraznic, Ioan Rus, care le-a făcut “curve” pe femei sub ochii dumneavoastră. Eraţi treaz? Mă scuzaţi, doar întreb. În loc să îi faceţi observaţie, să îl taxaţi ca un bun jurnalist, dumneavoastră aţi spus: “Este o generalizare artistică…”
Sunteţi jurnalist, nu? Dar, aşa, ca om…dacă vă înjura vreun neam, vreo verişoară, şi o numea curvă, nu săreaţi? Sau …dacă vă făcea copilul golan? Şi cine vorbea? Un nene care tot conduce ţara împreună cu clica lui de 100 de ani. Din cauza lui şi a altora ca el au plecat românii pe afară. Pentru că au furat, au stat în fruntea bucatelor şi au puturoşit. Asta ca să generalizez aşa…artistic. Ei şi familiile lor au prosperat, dar aia mai amărîţi au fost nevoiţi să muncească afară. Zugravii ăia pe care Rus i-a umilit prima dată cînd nu a muncit pentru ei, iar a doua oară sub ochii dumneavoastră. Cînd dormeaţi în studio lînga el. Vorbesc mai încet?
Domnul Prelipceanu, Aveţi un post care e minunat: arată bine, e HD si e foarte curat. E frumos, dar adormi uitîndu-te la el. Un fel de Bebe tv pentru oameni mari. Nu există riscul să te trezezeşti dacă eşti pe Digi. Aveţi o navă spaţială din punct de vedere tehnic. Dar…e ca şi cum ai pune o maimuţa în cabina de bord, aşa e condusă. Şi ea începe să apese ca nebuna pe butoane. Nuuuu, nu v-am făcut maimuţă, domnu’ Prelipceanu!!! Nici vorbă! Generalizam aşa….artistic. Mă scuzaţi că am intervenit. Somn uşor în continuare”.

Fără îndoială, cititorii au remarcat că textele de mai sus sînt doar nişte senzaţionale scrieri ce trebuie să fie încadrate în categoria „pamflet”. Limbajul direct nu poate fi acuzat că ar fi licenţios întrucît el se încadrează în acelaşi tipar lingvistic folosit de fostul ministru Ioan Rus. Pentru că subiectul este deschis, îi rugăm pe cititori să completeze acest Top cu creaţii proprii, pe care le pot posta mai jos, la Comentarii.

P.S. 1. Prima oară am crezut că Ioan Rus s-a trezit vorbind, însă, întrucît chiar azi se discută moţiunea de cenzură a opoziţiei, a cărei temă este tocmai votul românilor din străinătate, mă întreb dacă nu cumva declaraţia lui a vrut să dea o mînă de ajutor ca moţiunea să treacă! La urma urmei, şi la Referendumul din 2012, tot Ioan Rus a fost cel care i-a dat o mînă de ajutor uriaşă lui Băsescu pentru a-şi bate joc de votul celor 7,4 milioane de oameni care îl trimiseseră acasă.
2. O epigramă a lui Păstorel Teodoreanu: „Te-au ridicat acolo sus / Nu pentru c-ai eliberat popoarele / Ci pentru că îţi put picioarele / Fu..u-te-n c..r pe mă-ta de Rus!” Nu vă supăraţi pe Păstorel, domnule Rus!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.