Marine Le Pen: Doliul național va deveni doliu perpetuu, gata, ajunge!

Președinta Frontului Național din Franța, care se declară ”foarte furioasă” după atentatul de la Nisa, spune pentru Le Figaro: ”Nimic din ce am propus nu a fost aplicat. Ținând cont de noua natură a terorismului, care acum este un terorism de ocazie, adică fără structură ierarhică, prioritatea este să abordăm ideologia pe care se bazează terorismul. Iar în acest domeniu nu s-a făcut nimic, absolut nimic: nici restabilirea dublei pedepse (n.red. expulzarea din Franța a strainilor condamnați, după ispășirea pedepsei, prevedere abrogată la inițiativa lui Nicolas Sarkozy), nici pierderea cetățeniei franceze, nici închiderea moscheilor salafiste, nici disoluția Uniunii Organizațiilor Islamice din Franta, nici interdicții pentru anumite organizații. În realitate suntem în pragul războiului. Pentru moment suntem într-un război al cuvintelor. Ține de comunicare. Doliul național va ajunge, ca și starea de urgență, cu un doliu național permanent”. Marine Le Pen a acuzat guvernul ”că nu a vrut să ducă o luptă” împotriva fundamentalismului islamist. ”Acum gata, ajunge, trebuie acțiune”, a spus Le Pen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.