Marine Le Pen: Franța ar trebui să restabilească controalele la graniță

Franța ar trebui să restabilească imediat controalele la frontieră și să-i expulzeze pe străinii care se află în atenția serviciilor de informații, a afirmat vineri candidata extremei drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, relatează Reuters.

Reacționând la atacul comis joi la Paris și revendicat de Statul Islamic, Le Pen, care are o platformă de campanie dură anti-UE și anti-imigrație, a cerut guvernului socialist francez să aplice imediat aceste măsuri care sunt incluse în campania sa.

Le Pen a declarat de asemenea vineri de dimineață, la postul RFI, că se temea că ar putea exista tentative de atacuri teroriste până duminică, ținând cont de faptul că ‘se știe că Stat Islamic a trimis cel puțin un terorist’ pentru a comite alte atentate și că nu se știe unde se află acesta.

Un polițist a fost ucis și alți doi răniți joi seară pe bulevardul Champs Elysées din Paris de un atacator înarmat, care a fost la rândul său împușcat mortal de forțele de securitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.