Markus Stockhausen şi Florian Weber cântă „Inside Out”

Marţi, 15 noiembrie, la Sala “Elvira Popescu” de la Institutul Francez din Bucureşti, doi muzicieni uimitori aduc în faţa publicului român albumul „Alba”, pe care l-au lansat în această primăvară. Markus Stockhausen şi Florian Weber sunt instrumentişti a căror experienţă acoperă teritorii generoase din muzica de jazz de azi, dar şi din zona muzicii de cameră sau a operei.

Markus a colaborat din 1974 cu faimosul său tată, Karlheinz Stockhausen, cel care a rămas în istoria muzicii nu doar ca unul dintre cei mai originali reformatori ai compoziţiei în a doua jumătate a secolului XX, ci şi unul dintre muzicienii invocaţi printre influenţele resimţite de legende ca Miles Davis, Charles Mingus, Hanckock ori Frank Zappa sau Roger Waters. Și Weber vine dintr-o familie cu legături strânse cu muzica, tatăl său fiind profesor de muzică iar mama, interpretă de operă. Este cu două decenii mai tânăr decât colaboratorul său, dar, din cei 38 de ani pe care îi împlineşte anul viitor, nu mai puţin de 34 i-a petrecut exersând la pian.

Cei doi cântă împreună din 2008, dar abia anul acesta au pus pe piaţă primul material discografic, după ieşiri în public întâmpinate cu entuziasm de publicul genului. Aşa au stat lucrurile şi pentru înregistrarea „Inside Out” (al cărei nume îl poartă şi concertul de la Bucureşti), produsă acum doi ani.

Evenimentul este organizat de Green Hours itinerant, în parteneriat cu Institutul Francez Bucureşti şi Andante Music. „Pentru prima dată în această formulă în România, Markus Stockhausen-Florian Weber duo reprezintă o ocazie rară de a vedea pe scenă un melanj – la care cu greu s-ar putea măcar aspira – de educaţie muzicală desăvârşită, talent de nedisputat şi personalităţi de elită, care se împletesc natural, sub ochii şi urechile martorilor din sală”, comentează organizatorii evenimentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.