Marţi vrei ore grele

Baia Mare

DISCUȚIE. De la ora 13.00, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare (Bulevardul Independenţei nr. 4B), organizează o întâlnire în memoria ziaristului Augustin Cozmuţa. Manifestarea are loc la Fondul Documentar al Academiei Române al bibliotecii.

Bucureşti

TEATRU. Spectacolul lui Gigi Căciuleanu, „Folia Shakespeare & Co”, se joacă de la 20.00 la sala Studio a TNB. Pe scenă sunt Ioana Marchidan, Rasmina Călbăjos, Ana Vişan, Galea Bobeicu, Bianca Bor, Lari Giorgescu, Adrian Nour, Alexandru Călin, Ştefan Lupu, Relu Dobrin şi Cristian Osolos. Biletele au preţuri cuprinse între 20 şi 50 de lei.

MUZICĂ. Havasi revine la Bucureşti la Sala Palatului de la ora 20.00. Spectacolul face parte din turneul mondial al artistului, Landmark World Tour. Invitat special este Lisa Gerrard.

MUZICĂ. Trupa Taxi îşi scoate hiturile în Berăria H. La 22.00 începe spectacolul iar biletele au costuri cuprinse între 20 şi 45 de lei.

CLASIC. Violonistol Georgii Moroz şi pianista Lyudmyla Osadcha sunt protagoniştii Stagiunii de marţi seara de la Sala mică a Ateneului român. În program sunt compoziţii de Pietro Locatelli (Sonata în fa minor „Le Tombeau“), Johannes Brahms (Sonata nr. 2 pentru pian şi vioară, în la major, op. 100), V. Kosenko (Dreams, op. 4), Y. Suk (Cântec de dragoste, op. 7), George Enescu (Sonata în la minor „Torso“), Eugene Ysaÿe (Sonata nr. 3, în re minor, pentru vioară solo) şi Pablo Sarasate (Fantezia „Carmen“, op. 25).

CLASIC. Cvartetul Voces, la aproape patru decenii de la înfiinţare, susţine un concert la Sala Radio de la ora 19.00. În program sunt partituri de Joseph Haydn (Cvartetul în re minor, op. 42, Cvartetul în do major nr. 2, op. 50 şi Cvartetul în fa major nr. 5, op. 50).

Cluj Napoca

FILM. Capodopere ale cinematografiei româneşti realizate de tandemul Dan Piţa – Mircea Veroiu în anii ’70 după nuvele ale lui Ion Agârbiceanu sunt punctele de atracţie ale proiecţiilor organizate în aceste zile la Cinema Mărăşti din Cluj Napoca. Astăzi, de la ora 17.00, este arătată producţia „Nunta de piatră”(foto). Intrarea este liberă.

DOCUMENTAR. Clujenii sunt aşteptaţi la Fabrica de Pensule cu prima proiecţie publică a peliculei realizate de Dragoş Lumpan după patru ani în care a documentat modificările prin care a trecut zona Matache din capitală. Filmul „Matache. Berzei-Buzeşti” este extras din zece ore de material video brut şi peste 200.000 de fotografii pentru timelapse-uri ca şi peste 12.000 de fotografii. Au fost intervievaţi arhitecţi, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi locuitori din zonă. Manifestarea începe la ora 18:00.

CARTE. Lecturi în atelier este o serie de ateliere de lectură clujene care se desfăşoară la Atelier cafe ( Memorandumului nr.9). De la ora 19.00, subiectul întâlnirii sunt textele bistriţeanului Dan Coman.

Craiova

FESTIVAL. Mihai Măniceanu susţine un recital de pian de la ora 18.00 la Filarmonica Oltenia din Craiova. Evenimentul face parte din programul manifestărilor „Craiova Muzicala” şi începe la ora 18.00. În program sunt lucrări de György Ligeti, Olivier Messiaen, Remus Georgescu, Vlad Maistorovici, Henryk Górecki şi Salvatore Sciarrino. În cadrul aceluiaşi festival, Cristina Constantin (vioară) şi Victor Părău susţin un concert de muzică de cameră de la ora 20.00. Programul pe care îl prezintă aceştia include piese de Arvo Pärt, Kaija Saariaho, Toru Takemitsu, Sofia Gubaidulina şi George Crumb. Biletele sunt 10 lei.

Galaţi

MUZICĂ. AG Weinberger urcă pe scena teatrului „Fani Tardini” din Strada Domnească nr 59. Show-ul începe la 19.00.

Sibiu

CONEXIUNI. Sala Thalia dinSibiugăzduieşte recitalul ansamblului „Imago Mundi” pregătit de Asociaţia Isvor în cadrul turneului naţional pe care îl dedică legăturii dintre muzica lui George Enescu şi sonorităţile tradiţionale ori chiar cu folclorul urban. Evenimentul începe la ora 19.00.

TEATRU. Montarea piesei „Martiri” de Marius von Mayenburg în regia lui Radu-Alexandru Nica se joacă de la ora 19:00 la Teatrul Radu Stanca. Un spectacol cu muzica lui Vlaicu Golcea.

Timişoara

BALET. Opera Naţională Română Timişoara programează de la ora 11:00 spectacolul „Trandafirii roşii” .Adaptare după un poem de Zaharia Bârsan, spectacolul de balet este susţinut de elevii şcolii „Rodica Murgu”.

FESTIVAL. De la ora 19.00, Sala Filarmonicii Banatul (Capitol) este locul de întâlnire pentru „Tamburaşii câmpiei bănăţene”, un concert de muzică tradiţională susţinut de orchestrele de tamburaşi şi populare şi cunoscuţii solişti de muzică populară invitaţi în cadrul Zilelor Culturii Sârbe la Timişoara.

TEATRU. Spectacolul „Maghiar” în regia lui Urbán András, realizat de Teatrul Maghiar Timişoara în coproducţie cu Teatrul Kosztolányi Dezső din Subotica, programează o nouă reprezentaţie pentru publicul timişorean de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar. Biletele costă 20 de lei.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.