Martor-cheie în ancheta privind moartea lui Dan Condrea, audiat la Parchetul General

Gabriela Monica Pelin, femeia martor la accidentul lui Dan Condrea, care a dat detalii despre ceea ce s-a întâmplat duminică seară, în apropierea localitatății Buftea, într-o intervenție telefonică la Antena 3, a ajuns la Parchetul General pentru audieri.

Citată telefonic de procurori, femeia a fost așteptată de polițiști chiar în fața locuinței sale, în condițiile în care, spune ea, până în acest moment nu a fost contactată pentru vreo declarație, deși este prima care a ajuns la fața locului și cea care a sunat la 112.

Potrivit mărturiei Gabrielei Pelin, ea a fost depășită de o mașină condusă de un bărbat care vorbea la telefon. Ea avea o viteză de 80 km/h, iar cealaltă mașină nu avea mai mult de 100 km/h.

Dan Condrea ar fi scăpat maşina de sub control, a explicat femeia, apoi a încercat să reintre pe banda sa de mers, dar nu a mai reuşit şi s-a izbit de copacii de pe marginea drumului.

Femeia martor s-a arătat convinsă că patronul Hexi Pharma nu a vrut să se sinucidă, arătând totodată că poliţiştii au analizat probele superficial.

„Eu eram cu copilul în mașină și pe șosea nu mai era nimeni decât eu și cealaltă mașină. După ce m-a depășit, pot să spun că l-am văzut mereu în față. Nu am văzut impactul când a intrat în copac, ci am văzut cum a derapat de pe șosea și apoi am auzit o bubuitură. Pur și simplu a dispărut de pe șosea. Au început să zboare tot felul de piese. La locul acela era un biciclist care făcea semne disperate să opresc. Am coborât din mașină cu telefonul în mână și am văzut cealaltă mașină în șanț. Am fugit acolo și domnul cu bicicleta a venit cu mine și i-am zis: haideți să căutăm ceva, pe cineva. Prima dată am căutat să văd dacă există supraviețuitori. Biciclistul a zis că el nu mai poate să coboare că i s-a făcut rău. Bărbatul era cu fața în jos, se vedea spatele și cămașa ruptă. Nu am pus mâna pe el. Am găsit un portofel. Am căutat în portofel și am găsit doar un permis de conducere. Am citit numele — Dan Condrea Alexandru și CNP-ul pentru a-mi da seama de vârsta dânsului”, a spus declarat femeia.

Ea a mai susținut că a fost dusă, după aproximativ o oră, la secția de poliție împreună cu biciclistul, unde au dat declarații, fără ca de atunci să mai fie chemată de anchetatori.

Condrea a murit duminică seară, în urma unui accident produs pe un drum din județul Ilfov, în apropiere de localitatea Buftea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.