Mărturia pilotului supraviețuitor al avionului doborât

Pilotul supraviețuitor al avionului doborât marți de aviația turcă la granița dintre Siria și Turcia a exclus posibilitatea ca aparatul rus să fi încălcat spațiul aerian al Turciei, susținând de asemenea că nu a existat niciun avertisment din partea turcilor, transmite agenția de presă TASS.

„Nu, acest lucru este exclus, nici măcar o secundă (nu a fost încălcat spațiul aerian – nr.), cu atât mai mult cu cât noi zburam la o altitudine de circa 6.000 de metri, cerul era senin. Este sigur, cum se spune în argoul nostru, „milion la milion”. Controlam în totalitate zborul nostru până în momentul când a explodat racheta. Vedeam foarte bine și pe hartă, și la fața locului, unde este frontiera și unde ne aflăm noi”, a spus pilotul Konstantin Murahtin, la o televiziune rusă, conform Agerpres.

„În realitate, nu au existat niciun fel de atenționări, nici prin stația radio, nici vizual. În general nu au existat contacte. Dacă ar fi vrut să ne atenționeze, puteau să se poziționeze pe cursuri paralele”, a mai declarat acesta, precizând că „racheta a venit în coada avionului în mod surprinzător”. „Nici măcar nu am văzut-o, ca să putem face o manevră antirachetă”, a adăugat pilotul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.