Mărturie stupefiantă în cazul SIPA

Avocata Maria Vasii a relatat la România TV despre cazul unui reprezentant SIPA care ar fi ajuns să fie lichidat. Vasii susține că persoana respectivă, „care avea o funcție importantă”, a decedat într-un accident de maşină „suspect” și s-au făcut „mişcări foarte importante” pentru recuperarea genţii pe care o avea asupra sa cu dosare SIPA.

„Vreau să vă spun că importanţa acestor date din arhiva SIPA poate a condus şi la pierderea unor vieţi. Domnul care m-a investigat a două oară avea funcţie foarte importantă. Îi cunosc familia, în familia sa sunt doi magistraţi. În 1995-1996 eu am făcut parte dintr-o delegaţie şi am participat la un congres internaţional al magistraţilor în SUA. Înainte de a pleca l-am întâlnit pe acest domn în privat. Am aflat de la el că urma să plece într-o delegaţie în noiembrie cu cei de la Curtea de Apel. După ce m-am întors în România am dorit să îl întâlnesc înainte de a pleca dânsul. Nu am reuşit. După aceea am aflat că i s-a revocat ordinul de delegare pentru SUA şi în acea perioada de timp a murit într-un accident de maşină suspect. Au fost mişcări foarte importante pentru recuperarea genţii pe care o avea asupra sa cu datele respective, respectiv dosare SIPA. Sigur că am pus în legătură dispariţia să cu activitateea pe care o desfăşura”, a povestit avocata.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.