Mărturiile unui suspect în cazul morții lui Nemțov

Opozantul rus Boris Nemțov a fost „lichidat” pentru afirmațiile sale antirusești și antimusulmane, a declarat Anzor Gubașev, unul dintre suspecții arestați în dosarul privind uciderea politicianului, în timpul mărturiilor sale depuse în prezența avocatului, conform cotidianului rus Kommersant, informează miercuri agenția de presă Unian, citată de Agerpres.

Suspectul a recunoscut că își „urmărea” de multă vreme victima, chiar și pe internet și la televizor. Cel mai tare pe Gubașev l-a iritat poziția opozantului Nemțov cu privire la Ucraina. „Imediat cum a început războiul din Ucraina, Nemțov a început să facă agitație, se ducea acolo, ținea cuvântări. Apoi se întorcea aici (în Rusia) și afirma că noi (rușii) nu am face lucrurile cum trebuie, că ar putea începe un război mondial. Toată lumea s-a pus pe capul nostru, că nu avem dreptate. Într-un cuvânt, doream să produc agitație și să fac aici (în Rusia) ca în Ucraina”, a afirmat Gubașev.

Nu în ultimul rând, suspectul s-a declarat indignat de faptul că Boris Nemțov „s-a luat de profetul nostru, susținând, împreună cu Obama și președintele Franței, Francois Hollande, publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed”. „Prin urmare, l-am lichidat. Și asta îl așteaptă pe oricine va atenta la onoarea musulmanilor”, a declarat Gubașev în timpul anchetei, adăugând că nu regretă câtuși de puțin fapta comisă. Potrivit lui Gubașev, pregătirile pentru asasinarea opozantului ar fi început în ianuarie, la acțiune participând Zaur Dudaev și Beslan Șavanov, acesta din urmă decedând în timpul arestării, în explozia unei grenade. Cel care a tras în Nemțov a fost Zaur Dadaev, a mai afirmat Gubașev.

Opozantul rus Boris Nemțov a fost ucis în noaptea din 27 spre 28 februarie anul acesta în apropiere de Kremlin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.