×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:12
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Documentar in memoriam
Mărturisiri inedite despre Prințesa Diana

Prințul William și fratele său, Harry, o comemorează pe mama lor, prințesa Diana, într-un nou documentar de televiziune care va fi difuzat săptămâna aceasta de postul de televiziune ITV, scrie New York Times.

În cadrul documentarului, prinții au povestit că Diana a cunoscut „viața reală în afara zidurilor palatului“ și că i-a încurajat și pe ei să fie „obraznici“. Cei doi au povestit și despre cât de mult regretă faptul că ultima conversație cu Diana a fost un scurt apel telefonic în ziua în care a trecut în neființă.
„Prințesa Inimilor“ a murit în urma unui accident de mașină la Paris, pe data de 31 august 1997, când prințul William avea 15 ani, iar prințul Harry – 12. William a spus că dorește ca moștenirea ei să trăiască prin munca lor și că simte că documentarul reprezintă o modalitate adecvată de a face acest lucru.

„Ne punea dulciuri în șosete“

Reamintind simțul umorului al prințesei Diana, Harry, care a mărturisit că a vrut să fie scos din linia succesorală la tron, a declarat: „Mama noastră a avut un spirit ludic. Când toată lumea îmi cere să dau un exemplu despre cât de distractivă a fost, tot ceea ce pot auzi în minte este râsul ei. Unul dintre motourile ei a fost: «Poți fi cât de obraznic vrei tu, doar să nu te prindă». Era rebelă, de nestăpânit. Venea și ne va urmărea când jucam fotbal și ne ascundea dulciuri în șosete“.
Ducele de Cambridge a spus că mama sa era „foarte nonconformistă și se bucura cu adevărat de viață“. „Eram la școală și primeam mereu câte o scrisoare amuzantă de la ea. Nu îndrăzneam să o deschid în timpul orei, de teamă că unul dintre profesori sau altcineva din clasă ar fi văzut-o“, povestește William.

De asemenea, el și-a adus aminte că, într-o zi, când a venit acasă de la școală, a descoperit că mama sa le invitase în vizită la Palatul Kensington pe supermodelele Cindy Crawford, Christy Turlington și Naomi Campbell. „Eram un băiat de 12 sau 13 ani care avea postere cu ele pe pereți. Când le-am văzut m-am înroșit, nu știam ce să spun și cred că m-am împiedicat când încercam să urc scările. Eram complet înspăimântat“, a declarat el în timpul interviului de la premiera documentarul „Diana, Mama noastră: viața și moștenirea ei“.

Ducele de Cambridge a spus că ultima conversație cu mama lor încă îl răscolește. Aceasta a avut loc în timp ce frații se aflau în vacanță în Scoția cu verișorii lor, la casa reginei Elisabeta a II-a. „Harry și cu mine ne grăbeam teribil să ne luăm la revedere de la ea, spunându-i «vorbim mai târziu...» Dacă aș fi știut ce se va întâmpla, nu aș fi fost atât de superficial“, a mai povestit William.
Pe de altă parte, Prințul Harry are încă regrete legate de ultima conversație: „Am vorbit cu ea când se afla la Paris, nu-mi amintesc cu adevărat ce am spus, tot ce-mi amintesc este – și probabil o să regret asta tot restul vieții – cât de scurt a fost acel apel telefonic.
William a declarat că îi păstrează vie amintirea mamei pentru copiii lui, vorbind constant despre bunica Diana: „Ea ar fi fost o bunică minunată, i-ar fi plăcut enorm acest rol. Ar fi venit probabil în timpul băii și ar fi provocat o bătaie cu spumă și apă și apoi ar fi plecat mișelește“.
William și Harry au acceptat să mai participe la încă un documentar despre mama lor, realizat de BBC, acesta fiind ultimul în care vor mai vorbi public despre Diana. „Nu vom mai face acest lucru din nou, nu vom mai vorbi atât de deschis sau de public despre ea din nou“, a spus prințul William.

Alina ChiriţăPublicat Luni, 24 iulie 2017
1182
 | 1
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie, urecheat si încornorat
+1
... si cum asa, nici o vorbulita despe ciuhapul cu care era in masina in momentul in care mertanu' s-a infipt in stilpul din pasaj, dupa cei doi parasisera hotelul de lux din Paris, ca doi porumbei ? Hai bre, printisorilor, eu mai bine m-as face ca ploua ! ...
Publicat Luni, 24 iulie 2017
+Răspunde
Mișkă
+3
..și cam pe cine „interesează ” idioțeniile astea ?
Publicat Luni, 24 iulie 2017
+Răspunde
Citadin
+2
Eu, in locul vostru as vedea niste chestiute nestiute inca...
Publicat Luni, 24 iulie 2017
+Răspunde
mariuta
+1
minunata femeie a fost printesa Diana! intr-o lume formala, simandicoasa si aroganta, ea era un om viu!
Publicat Luni, 24 iulie 2017
+Răspunde
Esop @ mariuta
+3
Usor excentric. Deh, asta o fi viata de printesa, ma uit si pe la noi.Trai nineaca!
Publicat Luni, 24 iulie 2017
+Răspunde
Mișkă @ mariuta
+2
...îți mai „amintești” de „unul” crin antonescu ?...avea o vorbă ; siktirel !
Publicat Luni, 24 iulie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017