Mașini cu probleme grave circulă pe șoselele din România

Registrul Auto Român anunță că după ce a verificat aproape 78.000 de autoturisme, autoutilitare și motociclete în anul 2014, 55,7% aveau probleme tehnice, iar 5, 77% au fost găsite cu defecțiuni majore la sistemul de frânare și direcție.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, Mediafax, în perioada 3 ianuaire-31 decembrie 2014, au fsot verificate în trafic 77,905 autovehicule în toate țara.

Una dintre măsurile luate în cazul autovehiculelor la care au fost găsite defecțiuni a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit doar după efectuarea unei inspecții tehnice periodice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte 1.543 de vehicule au avut probleme legate de identificare, iar 2.391 au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice.

De asemenea, la 6.435 dintre vehiculele oprite în trafic s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante. Aproximativ 29 la sută dintre aceste vehicule sunt mai vechi de 15 ani, 31 la sută au între 11 şi 15 ani vechime, iar 12 la sută au 9-10 ani vechime.

„Procentajul de respingere în funcţie de vechime arată că 65 la sută dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au avut diferite neconformităţi, faţă de 49 la sută dintre cele cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani sau 26 la sută la cele mai noi de trei ani”, a precizat RAR.

În urma controalelor desfăşurate anul trecut de Registrul Auto Român împreună cu Poliţia Rutieră, au fost date 29.616 de sancţiuni, au fost reţinute 885 de permise de conducere şi 21.564 de certificate de înmatriculare şi au fost imobilizate 133 de autovehicule.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.