Masivul Domogled, în flăcări de patru zile

Pompierii mehedinţeni continuă acţiunea de stingere a incendiului din Masivul Domogled, numărul focarelor fiind mai mic decât în primele două zile ale intervenţiei. Unul dintre dispozitivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi supraveghează baza masivului pentru ca focul să nu se extindă la pădurea de foioase din apropiere. Deşi focul nu mai este concentrat, există riscul apariţiei altor focare din cauza jarului aprins.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, focul încă arde în Parcul Natural Domogled la patru zile de la izbucnirea acestuia.

“Continuăm misiunea cu 30 de pompieri şi 15 pădurari. Focul nu mai arde concentrat, existând riscul apariţiei altor focare din cauza jarului aprins. La faţa locului, s-au format două dispozitive de acţiune, unul pentru stingerea incendiului şi altul la baza muntelui pentru a proteja pădurea de foioase din apropiere”, a declarat, pentru News.ro, Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit marţi seara, pe cele trei vârfuri, zona fiind supravegheată iniţial cu un elicopter. Miercuri dimineaţă, peste 70 de pompieri şi lucrători silvici au început intervenţia la faţa locului pentru stingerea focarelor.

Întrucât terenul nu a permis acţiunea cu autospecialele cu apă şi spumă, pompierii mehedinţeni au fost nevoiţi să apeleze la sacii stingători pe care îi alimentează cu apă de la o autospecială din staţiunea Băile Herculane. De asemenea, a fost utilizat şi un elicopter dotat cu un sistem Bambi Bucket pentru a sprijini intervenţia de la sol a pompierilor mehedinţeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.