Matematica de clasa a IV-a și a V-a l-a învins și pe ministrul Educației

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care susține că are pregătire peste medie la matematică, spune că a avut dificultăți în rezolvarea unor probleme de clasa IV-a sau a V-a, recunoscând necorelarea cerințelor curriculei cu vârsta elevilor.

Eu sunt absolvent al Colegiului Național Sfântul Sava, clasă de matematică-fizică. Preocupările mele pentru matematică nu s-au oprit aici. Și după absolvirea facultății am avut preocupări pentru matematică, ceea ce mă îndreptățește să cred că am o competență peste medie la matematică.Asta nu m-a împiedicat să am probleme în rezolvarea unor…în sprijinul cerut de fiul meu pentru rezolvarea unor probleme de clasa a patra sau clasa a cincea”, a spus ministrul Educației, la Digi24, joi seară.

Sorin Cîmpeanu a explicat și de ce apar asemenea dificultăți. „Sunt probleme de corelare între vârsta elevilor și cerințele pe care le-am adresat prin curricula care funcționează și la acest moment”, a precizat ministrul Educației.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.