Medalie pentru Victor Ponta, declaraţii stupide Ilie Sârbu

Premierul şi câţiva miniştri PSD au primit medalii aniversare cu it electoral. Călin Popescu Tăriceanu nu s-a prezentat la o dezbatere elctorală trimiţând purtătoarea sa de cuvânt. Cazurile „Duicu”, „Nicuşor Constantinescu” sunt „alceva” faţă de cazul „Căncescu”.

  • SMURD a sărbătorit marţi 10 ani de operare aero-medicală. La sindrofia de rigoare, au primit medalii aniversare Victor Ponta, Ioan Rus, Nicolae Bănicioiu, Mircea Duşa şi Gabriel Oprea, doi generali cu conexiuni în Aviaţie, precum şi unii oficiali ai SMURD din ţară, şi binenţeles Raed Arafat. Înţelegem acordarea de medalii pentru Ioan Rus (Raed Arafat a menţionat sprijinul primit de la actualul ministru în 2003) şi pentru generalul de flotilă aeriană, Ilie Constantin, care a fost comandantul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI între 2001 şi 2006, deci un personaj care a fost implicat activ în problemele legate de colaborarea aero-medicală. Dar care sunt meritele lui Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu (doar din martie 2014 ministru al sănătăţii), Mircea Duşa şi Gabriel Oprea? Sau, dacă s-a decis că actualul prim-ministru şi alţi miniştri cu posibile legături cu SMURD au merite, atunci trebuiau medaliaţi şi ceilalţi premieri din ultimii 10 ani, şi ceilalţi miniştri ai sănătăţii etc etc. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, rezultă clar că acordarea televizată a medaliilor pentru Victor Ponta & co, a fost un act de campanie electorală.

  • Marţi seara s-a trezil şi „tata socru” să pună umărul la campania ginerului său. Să nu creadă cineva că Ilie Sârbu s-a cerut telefonic la B1TV pentru a prezenta capitole din proiectele şi programul lui Victor Ponta. Nu, Ilie Sârbu s-a băgat în seamă afirmând că prezidenţiabilul ACL, Klaus Johannis face scut în jurul lui Aristotel Căncescu. Când un invitat din studio i-a adus aminte de cazurile „Duicu”, „Mazăre” sau „Nicuşor Constantinescu”, care sunt susţinuţi în continuare de Victor Ponta, „tata socru” a contrareplicat, spunând celui care l-a contrat, că „nu a înţeles nimic”. Totuşi, se impune o întrebare, unde a văzut Ilie Sârbu scutul din jurul lui Căncescu.

  • Luni seara, la TVR 1 ar fi trebuit, conform unei trageri la sorţi anterioare să se confrunte într-o emisiune electorală Monica Macovei şi Călin Popescu-Tăriceanu. Preşedintele Senatului nu s-a prezentat în emisiune, trimiţând pe purtătoarea sa de vorbe, Graţiela Locadia Gavrilescu. Acum nu ştim dacă lui Tăriceanu i-a fost frică de un candidat de 2%, sau nu a avut voie de la şeful Antenei 3, Mihai Gâdea. Ar mai fi şi o a treia variantă: fostul liberal intenţionează ca după campanie Tăriceanu & Co să reclame că a fost ignorat de televiziunea publică. Nu ştim însă în această a treia variantă cum va explica Tăatunci prezenţa doamnei Locadia la TVR 1.

  • Suporterii premierului Ponta susţin pe toate canalele de comunicare că aproape toate condamnările, arestările din ultimul timp au loc după ce Traian Băsescu dă indicaţiile de rigoare în cadrul unor apariţii publice. „Voinţa lui Traian Băsescu este lege în această ţară”, a postat pe blogul său, Radu Tudor. Realizatorul de la Antena3 nu a fost inspirat postând marţi textul respectiv. Pentru că exact marţi, procuroii au ţinut cont de declaraţiile lui Victor Ponta referitoare la situaţia de la Lukoil (tot indicaţii „preţioase” au fost, dar ingenios ambalate) şi s-au executat, ridicând sechestrul de la respectiva companie. Deci, se poate spune că Victor Ponta a preluat încă unul din obiceiurile lui Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.