Medic agresat de un bărbat mascat

Un medic ginecolog din Spitalul de Urgență Galați a fost agresat sâmbătă de un bărbat mascat, când ieșea din gardă și pleca prin curtea interioară a spitalului pe lângă un magazin intern, spre parcarea unității medicale, transmite Agerpres.

„La ieșirea din gardă, în jurul orei nouă, am fost atacat de un individ care avea un fular pe față și un fes băgat până pe ochi. Nu mi-a spus nimic. M-a lovit cu un corp dur și mi-am pierdut cunoștința câteva minute. Nu m-a avertizat deloc. M-a urmărit mai întâi. Stătea de la ora 7,30 pe hol, la etajul trei, unde este secția. M-am gândit că așteaptă pe cineva, că așa se mai obișnuiește. Era mai înalt ca mine, slăbuț. L-au văzut și colegii care erau de gardă și au venit în locul meu. Am fost amenințat în ultima vreme. Am plângere la secția trei poliție. Mi s-a spus că ori intru în pușcărie ori ajung la doi metri sub pământ. Am crezut că sunt glume, dar văd că nu e așa. Mi-au spus colegii că am avut o contuzie cerebrală. Am și o plagă și mi-au cusut-o. Am și ochiul umflat, că m-a lovit cu un corp dur. Stătea în spatele meu și când m-am întors, m-a lovit pe lateral. Nu mă mai simt în siguranță aici. Cred că serviciul de pază nu face mai nimic. Nu e singurul incident”, a declarat medicul agresat, Cezar Irimia.

Strigătele de ajutor ale doctorului au fost auzite de pacienți și paznici. Aceștia au găsit medicul lovit și l-au dus în Stabilizarea Spitalului de Urgență, în stare de șoc.

Cei de la firma de pază susțin că au căutat agresorul în tot spitalul.

„Când am auzit strigăte de ajutor, am venit și l-am găsit pe medic. Era plin de sânge la gură și pe față. L-am pus într-un scaun cu rotile și l-am dus în Stabilizare. Apoi am căutat bărbatul care ne-a fost descris ca suspect. Dar nu l-am găsit”, a declarat Anicuța Solonca, de la firma de pază a spitalului.

Starea de sănătate a medicului este stabilă.

„Colegul nostru s-a prezentat la Serviciul de Primiri Urgențe cu un traumatism cranio-facial și cu o plagă contuză dreaptă suferite în urma unei agresiuni care s-a produs în curtea spitalului. Am sesizat poliția. Regretăm ce s-a întâmplat. Vom face verificări și la firma de pază din acest punct de vedere”, a declarat medicul Lucica Grigorică, de la Spitalul de Urgență Galați.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, comisar Cristina Tatulici, a precizat că în cauză a fost declanșată o anchetă. Vor fi vizionate și toate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale spitalului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.