Medicii s-au decis să protesteze

Discuțiile de luni dintre Ministerul Sănătății și sindicaliștii din sistemul medical au eșuat, așa că marți, 1 septembrie, va avea loc un protest în fața Guvernului, la care vor participa în jur de 1.500 de persoane, informează B1 TV.

Sindicaliștii de la Cantacuzino au precizat că printre subiectele abordate în cadrul acestei întrevederi au fost grila de salarizare și legea coplății.

Până în prezent, tot ceea ce au reușit cele două tabere a fost să ”dea cărțile pe masă”, potrivit sindicaliștilor, care s-au prezentat la Minister cu tot felul de documente pentru a arăta diferența de salarizare dintre țara noastră și țările europene.

De partea cealalată, reprezentanții din Ministerul Sănătății au vorbit despre constrângerile la care sunt supuși în momentul de față.

”Sincer îmi este greu să cred în clipa de față că se vor schimba niște lucruri în mod radical”, a spus unul din reprezentanții sindicaliștilor.

Mitingul de marți se va desfășura între orele 09:00-16:00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.