Medicul Burnei, decizie definitivă

Medicul Gheorghe Burnei rămâne cu interdicția de a profesa în spitalele de stat, după ce Curtea de Apel București (CAB) a decis, luni, în mod definitiv, să nu-i ridice interdicțiile impuse de controlul judiciar.

Tribunalul Municipiului București (TMB) a decis, în 29 septembrie, să ridice interdicția impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate. Măsura a fost contestată de procurori la Curtea de Apel.

„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Desființează, în parte, încheierea din 29 octombrie 2017 a Tribunalului București și pe fond, rejudecând, respinge cererea de modificare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpat”, a decis, luni, Curtea de Apel București.

Astfel, în urma sentinței, medicul Gheorghe Burnei nu va putea reveni în sala de operații.

Medicul Gheorghe Burnei a cerut conducerii Universităţii de Medicină „Carol Davila” București să îi aprobe cererea de pensionare pentru că a atins limita de vârstă, de 65 de ani, a declarat, în 30 septembrie, pentru MEDIAFAX, rectorul instituției de învățământ, Ionel Sinescu.

„Domnul profesor Brunei și-a depus în urma cu aproximativ o săptămână cererea de pensionare deoarece a atins limita de vârstă, de 65 de ani. Este un demers perfect normal și perfect legal”, a spus Sinescu.

Decizia de pensionare a fost semnată începând cu data de 22 septembrie.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.