Medicul care a detonat bomba la Spitalul de Arși: „Vor să mă linșeze”

Medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arși care a oferit presei imaginile cu pacientul ce avea viermi pe răni spune că are colegi care vor să o linșeze. Doctorița a fost audiată marți la Poliția Capitalei care a luat la puricat acest caz și pe cel al femeii care ar fi murit în urma unei transfuzii de sânge greșite la acest spital.

Întrebată despre pacientul care a fost fotografiat cu viermi pe răni și despre frecvența unor astfel de cazuri în spital, aceasta a spus:

”Au mai fost. Acum zeci de ani am văzut niște larve, dar nu ca acum. Erau ceva… era ceva accidental. De-a lungul vremii erau ceva cazuri sporadice, dar nu ca acum. (…) Eu am ajuns la disperare. (…) Știu că am colegi care vor să mă linșeze și care vor… au și vorbit să mă potolească în vreun fel, să mă bage în comisii de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați. Autoritățile știau ce se întâmplă în spitalul acesta. (…) Colegii lași, care nu recunosc ce se întâmplă acolo, să-și aducă aminte că totuși sunt medici și că este esențial să își facă meseria, iar cea mai mare satisfacție o ai când salvezi un pacient”.

Potrivit acesteia, cea mai mare responsabilitate în privința neregulilor semnalate în acest spital aparține șefului Unității de Transfuzii Sanguine.

”Au fost foarte multe nereguli, în sensul că Unitatea de Transfuzii nu era autorizată, asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupă de sânge — ele nefiind calificate în acest domeniu. Consider că cea mai mare responsabilitate este a șefului Unității de Transfuzii Sanguine, care a girat această activitate”, a declarat Camelia Roiu, la ieșirea de la audieri.

Medicul a mai povestit că a făcut numeroase sesizări după incendiul din clubul Colectiv, în condițiile în care la Spitalul de Arși a fost internat un numar mare de pacienti, însă nu a fost luată în serios. Mai mult, ar fi primit amenințări de la un fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Camelia Roiu este medic anestezist la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arși din București.

Șeful Secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul de Arși, Adrian Stănculea, și asistenta-șefă a secției au fost și ei audiați zilele trecute la Poliția Capitalei cu privire la cele două cazuri anchetate de polițiști și procurori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.