Medicul târât de poliţişti schimbă foaia

Medicul Adrian Cristescu, filmat când era târât pe stradă pentru că a refuzat să se legitimeze şi să îi urmeze pe poliţişti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că le cere scuze poliţiştilor pentru că i-a jignit şi aşteaptă rezultatul anchetei declanşate în cazul său.

„Nu e normal ce am făcut. Am jignit organele, e greşeala mea, mi-am cerut scuze public, sper să le primească şi vedem ce facem în continuare. Regret că am ajuns aşa. Nu mai vreau să comentez ce s-a întâmplat, am copil, am familie, am zis să îmi cer scuze. Nu m-au chemat până acum la poliţie. Aştept procesul verbal. Nu pot eu să ştiu dacă e normal sau nu e normal (să fie târât pe stradă -n.r.), asta va stabili ancheta. Emoţional m-a afectat şi de aceea mi-am cerut scuze. Aştept ancheta. Mie îmi pare rău că am ajuns aici”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul Adrian Mihai Cristescu, şeful unei secţii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Paianit Sârbu.

Medicul a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de legitimare şi adresarea de injurii oamenilor legii, iar IGPR a declanşat o anchetă la nivelul Poliţiei Capitalei în acest caz.

„Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, respectiv pentru refuzul de legitimare în conformitate cu prevederile art. 2 punctul 31 din legea 61/1991 şi pentru adresarea de expresii jignitoare conform prevederilor articolului 2 , punctul 1 din acelaşi act normativ în cuantum de 500 de lei. Conducerea Poliţiei Capitalei nu a fost informată cu privire la această situaţie şi menţionăm că au fost declanşate verificări cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii şi cu privire la modul de raportare a evenimentelor din teren”, a declarat, luni, chestorul de poliţie Nicu Dragoş.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun că medicul a coborât din maşina condusă de soţia sa, încercând să o împiedice pe aceasta să efectueze testarea cu etilotestul şi jignindu-i pe poliţişti. Oamenii legii au încercat apoi să îl legitimeze pe medic, dar acesta a refuzat şi, ulterior, au vrut să îl conducă către secţia de poliţie pentru identificare, însă Cristescu s-a opus şi de această dată.

Conducerea Poliţiei Capitalei a transmis că nu a fost informată cu privire la scandal, fiind declanşate verificări cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii.

Potrivit unei noi înregistrări din noaptea scandalului, se poate observa cum soţia medicului încearcă să-l calmeze pe acesta, cerându-i să se întoarcă în maşină şi să o lase să sufle în etilotest, moment în care doctorul îi cere femeii să nu facă asta.

„De ce faci show-ul ăsta prostest aicea, măi? (…) Du-te, mă, în maşină că nu te-a oprit pe tine nimeni!”, îi spune soţia medicului, moment în care acesta le cere poliţiştilor să îi arate o legitimaţie şi număr.

„Dumneavoastră identificaţi-vă! Hai, hai să te văd! Legitimaţie şi număr! Auzi, puştiu’, câţi ani ai? Eu am 49. Dă-te-n …… că sunt mai mare ca tine!” îi spune medicul poliţistului.

Omul legii îl întreabă apoi pe Adrian Cristescu dacă „are curaj să se întâlnească mâine”, medicul replicând „mâine eşti concediat!”.

„Sunteţi două petarde, habar nu aveţi cu cine vorbiţi. Vai de capul tău”, mai spune medicul, potrivit înregistrării. La finalul filmuleţului, se poate observa cum Adrian Cristescu încearcă să îi ia telefonul poliţistului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.