Membri CNA, avocați ai OTV

Mai mulți membri CNA – Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Ioan Onisei şi Mircea Deacă – au refuzat să discute, în şedinţa de joi a CNA, cazul OTV, post care a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării. Iorga a pretextat că acest caz este analizat la „presiunea politică” a premierului Victor Ponta, care a fost contracandidat al lui Dan Diaconescu la alegerile parlamentare.

Cristina Trepcea, membru al CNA, a afirmat că OTV a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării, până la închiderea urnelor, fiind încălcată grav legislaţia audiovizualului.

„Ce a făcut OTV nu se compară cu ce au făcut celelalte televiziuni niciodată. Cei de la OTV au arătat că, pentru ei, Legea audiovizualului nu există. Nu avem cum să comparăm ceea ce se întâmplă la OTV – ceea ce s-a întâmplat duminica asta îi singularizează dincolo de orice fel de comparaţie – cu ceea ce se face la celelalte televiziuni”, a spus Cristina Trepcea, potrivit Mediafax.

În schimb, Narcisa Iorga a susţinut că preocuparea CNA faţă de OTV este „una în nişte conjuncturi nu tocmai corecte”.

„Vreme de doi ani de zile, între 2010 şi 2012, OTV a făcut publicitate politică în afara campaniei şi a primit sancţiuni minore. Am permis publicitate politică deşănţată, am încercat să luăm măsuri doar în 2012, când anumite forţe politice au început să fie deranjate. Câtă vreme premierul României vine şi trage de urechi CNA că nu sancţionează OTV, mi se pare că e o presiune politică evidentă. Eu o să refuz să discut cazul OTV„, a spus Narcisa Iorga.

Ea a propus ca, în cazul în care restul membrilor CNA vor dori să fie discutat cazul OTV, să analizeze şi „câte ore de publicitate politică, mascată sau nemascată”, s-a făcut la alte posturi private naţionale de televiziune. Iorga a mai spus şi că, luni seară, în emisiunea moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, şeful de campanie al USL (Liviu Dragnea, n.r.) a transmis „mulţumiri pentru felul în care Antena 3 a ajutat USL să ajungă la putere” (Liviu Dragnea nu s-a exprimat, textual, cum spune Iorga – nr).

În schimb, Răsvan Popescu a spus că CNA trebuie să îşi facă datoria şi să analizeze ultimele zile de campanie, „indiferent de cine ce spune”. „OTV este un caz singular, în care s-a făcut campanie până la închiderea urnelor”, a spus Popescu.

El i-a reproşat Narcisei Iorga şi faptul că nici duminică, în ziua votului, CNA nu a putut să ia vreo decizie în cazul OTV, întrucât Iorga „a spart” cvorumul Consiliului.

„Eu am încercat să convoc o şedinţă duminică, iar, când am reuşit să aduc opt colegi, aţi plecat”, a spus Popescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.