Membrii Baroului București aleg decanul instituției

Cei 9.000 de membri ai Baroului Bucureşti aleg duminică decanul instituţiei, o funcţie pentru care s-au înscris 16 avocaţi, informează B1 TV.

Printre aceştia, se află actualul şef al baroului Bucureşti, Ion Ilie-Iordăchescu, deputatul Daniel Fenechiu şi Laura Voicu, avocata fostului şef al DIICOT Alina Bica.

Deputatul Daniel Fenechiu a arătat cum a încercat să-și atragă electoratul de partea sa.

”Programul meu a fost un program public. Viza de principiu creșterea coerenței serviciilor baroului și aducerea serviciilor înainte de oameni, viza pe de altă parte readucerea în sânul profesiei a democrației profesionale. Lucrul numărul trei are în vedere apărarea profesiei”, declară Fenechiu.

Avocații care au venit la Adunarea Generală au spus și ce-și doresc de la viitorul șef al Baroului București.

”O persoană mult mai reformistă decât a fost până acum orice persoană de 25 de ani încoace care nu aibă numai un spirit popular ci să fie atașat de tot corpul avocaților”, spune un avocat.

”Aș vrea să fie în primul rând un om corect, un bun avocat și ulterior un bun manager, pentru că la Consiliu sau în organele de conducere ale Baroului sunt destule organisme care au activități manageriale”, a precizat o avocată.

”Viitorul decan trebuie să fie aproape de avocați, mult mai aproape de avocați, de avocații tineri care sunt la început și trebuiesc într-un fel ajutați”, a mai afirmat un avocat.

Alegerile pentru conducerea Baroului București trebuiau să aibă loc pe 17 mai, dar au fost reprogramate din lipsă de cvorum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.