Membrii Consiliului de Administraţie, greu de demis

Membrii Consiliului de Administraţie al CN „Poşta Română” nu vor demisiona din funcţii, a anunţat preşedintele Consiliului, Dante Stein, care a precizat că nu înţelege de ce se doreşte schimbarea conducerii, după ce ministrul Comunicaţiilor Lucian Şova a cerut, luni, demisia acesteia.

„Regret actuala dezbatere publică, cu atât mai mult cu cât domnul Lucian Şova este primul ministru al Comunicaţiilor care a făcut ceva concret pentru Poşta Română. Mai exact deblocarea procesului de recrutare pentru un nou director executiv (CEO) şi a unui nou director financiar (CFO) şi începerea testului investitorului privat şi prudent, test care a fost foarte mult întârziat de miniştrii anteriori, timp de 8, respectiv 12 luni”, se arată în declaraţia preşedintelui Consiliului de Administraţie al Poştei Române, Dante Stein, transmisă miercuri de Poşta Română.

Stein propune „un dialog calm, constructiv şi fără caracter public, între ministru şi conducerea companiei, pentru a găsi soluţii”.

„Trebuie să luăm decizii bine gândite, în urma unor discuţii constructive, şi să nu reacţionăm prin soluţii rapide şi declaraţii publice, care să submineze periculos credibilitatea financiară a companiei faţă de diverşii săi parteneri de afaceri, precum şi moralul angajaţilor săi”, a declarat Stein.

Preşedintele susţine că datoriilor în valoare de 400 de milioane de lei ale Poştei Române sunt moştenite de la administraţia precedentă.

„Această situaţie nu poate fi din vina Consiliului de Administraţie. Este greu de înţeles de ce şi-ar dori cineva să schimbe Consiliul de Administraţie al unei companii care generează profit chiar şi în condiţiile în care are de rezolvat situaţia datoriilor vechi”, precizează Stein.

„Este, desigur, prerogativa ministrului să elibereze din funcţie Consiliul şi aş fi de acord doar presupunând că noul Consiliu este cel puţin la fel de pregătit din punct de vedere comercial, cu un nivel de cunoaştere şi o experienţa reală, îndelungată ca a celui actual. Mulţi dintre noi, membri Consiliului de Administraţie suntem profesionişti onorabili, cu ani de experienţă internaţională, cu funcţii executive de top în management şi nu putem accepta să ne fie afectată credibilitatea profesională şi de business, ca urmare a scandalurilor şi declaraţiilor din mass-media”, susţine preşedintele în declaraţia transmisă.

Andrei Stănescu, directorului general interimar al Companiei Naţionale „Poşta Română” a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu ştie de ce ministrul Şova îi cere demisia cu zece zile înainte să-i expire mandatul, că nu îşi dă demisia şi că îşi va depune candidatura pentru postul de director general.

Ministrul Lucian Şova a convocat, luni dimineaţa, o şedinţă de urgenţă la Compania Naţională „Poşta Română” şi a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodată, Şova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la Poşta Română. Acesta va verifica, printre altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.