Membru PNL despre Avram Iancu: „Un criminal, descreierat”

Un membru al PNL Brașov, Mihai Codruț Nanu, a postat un mesaj pe facebook în care afirmă că Avram Iancu este „un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus”. Mesajul său vine ca urmare a reacției virulente a opiniei publice la faptul că preşedintele Iohannis nu a promulgat legea prin care Avram Iancu era declarat erou național.

Aceştia sunt numiți „dobitoci” de către politicianul PNL. Mai mult, într-un alt comentariu, Mihai Codruț Nanu afirmă că Iancu era „descreieratul ăsta„, iar revoluționarii săi erau „proştii ăia de țărani români”, titrează ActiveNews.

Declarațiile lui Mihai Codruț Nanu nu sunt surprinzătoare acesta având la coperta de facebook un steag al „Transilvaniei” independente, în care comenteazăîn termeni negativi unirea de la 1918.

Blogul său este recomandat pe pagina oficială a PNL Brașov la categoria „bloguri liberale”.

Afirmațiile lui Nanu despre Iancu sunt preluate din teoriile istoricului Marius Diaconescu, cel care făcut studii postuniversitare la Universitatea “Eötvös Loránd” din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei.

Marius Diaconescu, absolvent de UBB şi conferenţiar la Universitatea Bucureşti, a fost contracarat atât de istoriculGeorge Damian, cât şi de profesorul Ioan Bolovan. Acesta din urmă îl acuză pe Marius Diaconescu de „grave lacune istorice şi istoriografice”!

În general istoricii care au beneficiat de burse Soros au devenit, pe bani mulţi, denigratori ai valorilor şi istoriei naţionale.

Sursa:NapocaNews

Dacă aşa scrie pe facebook înseamnă că este adevărat! (doar „aşa a fost ales salvatorul României”, păi nu?) Aviz, încă, credulilor!

Cât despre artizanul „lucrului bine făcut”, în această problemă (dar cine are mintea limpede vede şi alte asemenea „lucruri bine făcute”…):


Motivul strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu – viitoarea înfrățire cu UDMR?


Președintele Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Este ipoteza emisă de deputatul
Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită.

Acelaşi preşedinte care nu-i retrage decorația Steaua României lui Laszlo Tokes consideră că nu este cazul ca Avram Iancu să primească titlul de Erou al Națiunii Române!

În felul acesta, președintele României continuăpolitica compromisurilor grave cu UDMR din interesul de a aduce PNL la guvernare, direcție consacrată o dată cu votul din Parlament pentru scăparea lui Laszlo Borbely de urmărirea penală la care PNL a contribuit din plin.”, adaugă Diaconu

Pentru cei care au avut iluzii cu privire la politica lui Iohannis, acesta este momentul adevărului. Statul român le-a dat decorații lui Laszlo Tokes, Kelemen Hunor, Marko Bela, Peter Eckstein Kovacs, pentru meritele lor deosebite în slujba României, dar nu este în stare să-i acorde lui Avram Iancu titlul de Erou Național.

Până când statul român nu va învăța să-şi respecte eroii, dar îi va premia, în schimb, pe cei care au interese străine României, nu ne putem aștepta să fim respectați. Preşedintele Iohannis a comis o eroare de neiertat pentru că a respins onorarea lui Avram Iancu în schimbul voturilor UDMR. Pe această cale, trădarea intereselor României va continua cu succes sub mandatul actualului președinte.”, încheie Bogdan Diaconu dezvăluirea motivului strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea lui Avram Iancu.

Sursa:http://www.stiripesurse.ro/motivul-strategic-pentru-care-klaus-iohannis-a-respins-legea-lui-avram-iancu_950262.html

Conform saitului prezidenţial, Klaus Iohannis, susține inițiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu prin conferirea titlului de erou național şi consideră ideea ca fiind foarte bună. Pentru ca legea să poată fi însă promulgată este nevoie ca textul ei să respecte anumite cerințe şi criterii de natură procedurală şi de tehnică legislativă.

Domnul Preşedinte Klaus Iohannis are convingerea că, în urma trimiterii legii spre reexaminare Parlamentului, vor fi efectuate modificările necesare pentru îndeplinirea criteriilor de promulgare.


Citeşte aici: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15574&_PRID=

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.